• Jeannice en Dennis van Doorn, eigenaren van Zonnestudio Leusden.

    Hanna de Groot

Zonnestudio opent haar deuren

Advertorial

LEUSDEN Enthousiast doen Dennis en Jeannice van Doorn, eigenaren van Zonnestudio Leusden, hun verhaal. Een week geleden opende hun gloednieuwe zaak in passage De Hamershof.

Hanna de Groot

,,We komen allebei uit het ondernemersleven. Dennis is eigenaar van Car Cosmetics Leusden en ik werkte tot voor kort in de cosmeticabranche. Iets heel anders dus. We wilden graag samen een zaak oprichten en zagen dit pand leeg staan. Een zonnestudio was al snel bedacht, omdat de broer van Dennis vroeger ook een eigen zonnestudio had in Leusden'', aldus Jeannice.

ONTSPANNEN Het stel is al sinds december bezig om alles in gereedheid te maken. Het hele pand is opnieuw ingericht met het plaatsen van wanden, een modern kassasysteem en een grote leestafel. ,,Onze handige schoonzoon heeft veel voor ons gedaan. Daarnaast hebben we geprobeerd om er echt onze eigen zaak ervan te maken, die een warm gevoel uitstraalt. De laatste maanden was het alleen wachten op de speciale stroomvoorziening. Zonnebanken kunnen niet aangesloten worden op het reguliere stroomnetwerk, omdat ze veel meer energie vragen. Gelukkig is dit twee weken geleden gebeurd, waarna we meteen open zijn gegaan. We merken dat mensen die door de passage lopen ons goed weten te vinden, net zoals mensen die hier in de buurt werken. We hebben al een paar klanten gehad die na hun werktijd even bij ons kwamen ontspannen.''

VERANTWOORD De Zonnestudio biedt verschillende zonnebanken aan van het merk Ergoline in zeer ruime cabines. Jeannice: ,,Er zijn ook drie levels wat betreft sterkte bij het zonnen. Als een klant binnenkomt doen we eerst een huidtypetest, zodat we kunnen bepalen welke zonnebank het meest geschikt is. Veiligheid en gezondheid staan bij ons hoog in het vaandel, verantwoord zonnen heeft echt onze prioriteit. Zo zijn we naar België gegaan, waar de wetgeving nog veel strenger is, om meer te leren over zonnebanken en te kijken hoe zonnestudio's daar werken. We hopen dat de strengere regels hier ook komen, want die zijn van groot belang.

Wij zullen klanten dan ook altijd aanraden om het aantal minuten en de sterkte van de zonnebank op te bouwen, zodat de huid een kans krijgt om te wennen. Klanten met een zeer blanke huid zullen we dan ook weigeren, omdat het simpelweg onverantwoord is. We merken dat het advies wordt gewaardeerd. Omdat ik veel werkervaring heb op het gebied van huidverbetering, heb ik verstand van zaken en dat is fijn om te delen met de klant.''

GOED SMEREN Naast advies over een zonnebanksessie, is goed smeren ook van groot belang. De huidverzorgingsproducten bij Zonnestudio Leusden zijn van Tanny Maxx, gemaakt op een basis van aloë vera en altijd voor een schappelijke prijs. Dennis: ,,Bij dit bedrijf hebben wij ook een cursus gevolgd op het gebied van zonnebanken en verzorgingsproducten. Als je smeert, zal dat het bruiningsproces zeker ten goede komen.'' Zonnestudio Leusden is maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur open, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Na 18.00 uur is de ingang van de passage via Dafplaats.