WIJKfysio in Leusden is vernieuwd

Advertorial

Het fysiotherapie- en expertisecentrum voor wijk- en ouderenzorg heeft sinds vorige week haar praktijk aan de Biezenkamp verruild voor een praktisch en gezellig pand aan de Rozengaarde 22b. ,,Alles is nu gelijkvloers, we hebben een grotere oefenzaal, en doordat we nu met ons hele team in een gebouw zitten, is onderling overleg nog makkelijker geworden'' vertelt fysiotherapeut Diedeke van Wijk enthousiast.

Tezamen met de twee behandelkamers is het de perfecte plek om fysiotherapie en ook groepstrainingen aan te bieden. ,,We hebben hier de mogelijkheid om mensen in beweging te brengen, bij voorkeur met plezier in bewegen!'', aldus Diedeke.

Het team van WIJKfysio bestaat uit Diedeke van Wijk, Serina Geurtsen en Marjolein Hanse. Alle drie de fysiotherapeuten hebben zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met complexe gezondheidsproblemen. ,,Ouderen kampen soms met verminderde spierkracht , een afgenomen conditie of hebben angst om te vallen. Hierdoor is opstaan uit de stoel of naar de winkel gaan soms niet meer goed mogelijk.'', vertelt Serina. Het is slechts een greep uit de gezondheidsproblemen die het team van WIJKfysio tegenkomt. WIJKfysio biedt verschillende therapieën aan, zoals medisch fitness, begeleiding bij dementie, revalidatie bij artrose of na een CVA of opname, ParkinsonFit en mantelzorgtraining. Daarnaast is WIJKfysio hèt adres voor valpreventie. ,,Als je met mensen oefent, zie je dat ze gemotiveerd raken om beter te bewegen!'', aldus Serina. WIJKfysio geeft in tien lessen patiënten weer een stukje vertrouwen in hun zelfredzaamheid terug. Naast vijf lessen looptraining op onder andere scheve tegels, losliggende matten, gladde oppervlakten of lopen met paraplu of boodschappentas worden de overige 5 lessen besteed aan valtraining met praktische adviezen. ,,We merken duidelijk dat dit cliënten weer rust en vertrouwen geeft.'', aldus Marjolein.

Binnenkort krijgen patiënten ook de mogelijkheid om bij WIJKfysio in een beweegtuin te oefenen. ,,We hebben de plannen al klaarliggen voor de tuin die naast het pand wordt aangelegd. Er komt bijvoorbeeld een grindpad, gras en schuine, stijgende en dalende oppervlakten om te oefenen'', aldus Diedeke. Naast geriatrie fysiotherapie waarbij Diedeke, Serina en Marjolein ook bij de patiënt thuiskomen voor therapie of oefeningen heeft het WIJKfysio team nog meer specialisaties in huis. Diedeke is ook manueeltherapeut en Serina beoefent Dry Needling waarbij door een speciale techniek van het aanprikken van de spieren gezorgd wordt voor een snelle en langdurige ontspanning. Beide fysiotherapeuten zijn ook gespecialiseerd in neurologische revalidatie (na CVA of bij ziekte van Parkinson) en Marjolein geeft specifieke begeleiding bij duizeligheidklachten.

Wie meer wil weten is elke dinsdagochtend tussen 12.00 tot 12.30 uur welkom bij het gratis inloopspreekuur waar iedereen vragen kan stellen over houding, beweging en informatie over groepstrainingen. Meer informatie kunt u vinden op www.wijkfysio.nl of bellen naar 06-3730 4947