• Gemma Otten

Wereldse opening voor Aslan Supermarkt

Advertorial

LEUSDEN Weken voordat de deuren daadwerkelijk open gingen, gonsde het in Leusden al van de geruchten over de nieuwe bestemming van het vroegere pand van de Schoenenreus. Door de grootte van de locatie bij de passage van winkelcentrum De Hamershof dachten velen dat het lang zou duren voordat hier een geschikte onderneming voor gevonden zou worden. Uiteindelijk viel dat reuze mee. In de afgelopen weken werd de schoenenzaak omgetoverd tot een heuse Wereldse supermarkt met de lekkerste versproducten en diverse delicatessen. En dat we dat nog misten in Leusden, blijkt wel uit de enorme toeloop aan klanten uit de omgeving, maar ook van ver daarbuiten.

De deuren van Aslan Supermarkt gingen vorige week woensdag nog niet open, of de eerste klanten stonden al te springen om een kijkje nemen. ,,Nog steeds ben ik een beetje overweldigd door de hoeveelheid aan positieve reacties op de opening'', vertelt Alper Çam. De van oorsprong Turkse ondernemer is samen met zijn vader eigenaar van de supermarkt, die het beste omschreven kan worden als een Wereldse delicatessenzaak. ,,Tot nu toe moesten veel mensen allerlei kleinere zaakjes door heel de omgeving af om aan hun benodigde boodschappen te komen, maar hier is alles onder één dak te vinden; van verse kruiden, groente en fruit tot aan vele verschillende soorten aan verpakte levensmiddelen. Tevens bereiken we met onze professionele uitstraling ook een breder publiek. Toch heeft de aanloop ons positief verrast, we zijn er blij mee!''

Nieuw is het ondernemen voor de familie Çam niet: ,,In Zeist hebben we negen jaar lang een delicatessenzaak gehad, en eigenlijk werd het gewoon tijd voor een grotere uitdaging. We hebben eerst in Amersfoort rondgekeken, omdat we dachten dat we de benodigde oppervlakte alleen daar konden vinden. Onze makelaar wees ons echter al bijna meteen op de mogelijkheden in Leusden'', verklaart Alper de keuze van de locatie. ,,Er komen al veel Amersfoorters speciaal naar Leusden voor het winkelcentrum, en ook hier is er veel vraag naar onze specifieke producten. We hebben een groot versaanbod, dat we zelf met collega-ondernemers via de veiling inkopen, en heel veel voornamelijk Turkse producten in de schappen. We bieden ook echt een ander assortiment aan dan de supermarkten in de omgeving, waarbij wij ons vooral richten op de multiculturele keuken.''

Door ervaring in diverse supermarktketens weet Alper ook precies hoe hij de winkel het beste in kan richten, waardoor hij met routing en productplaatsing zijn kennis zo optimaal mogelijk kan omzetten in een professionele uitstraling van de supermarkt. Naast ondernemersgeest is Alper ervan overtuigd dat er ook altijd een stukje geluk bij het ondernemen om de hoek komt kijken. ,,Aslan staat voor Leeuw in het Turks, en dat is mijn sterrenbeeld. Een beetje bijgelovig, maar een ondernemer kan alle geluk gebruiken, toch?'', besluit Alper lachend zijn verhaal.

Aslan Supermarkt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot en met 18.00 uur, op vrijdag is er aansluitend koopavond tot 21.00 uur.

a Aslan Supermarkt De Brouwerij 10 3831 ND Leusden Facebook: Aslan Leusden