• Patrick Siemons

Verenigingen Leusden ontvangen bijdrage van Rabobank

LEUSDEN Vijftien verenigingen uit Leusden en Hoevelaken hebben afgelopen week een financiële bijdrage ontvangen van Rabobank Amersfoort Eemland. In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne werden tijdens een bijeenkomst bij Mixed Hockey Club Leusden cheques uitgereikt, variërend in grootte van 105,94 euro (Biljartvereniging Leusden) tot 1.177,46 euro(Scouting Manitoba). De hoogte van de bijdragen was afhankelijk van het aantal stemmen van Rabobank-leden dat verenigingen wisten te vergaren.

De vertegenwoord igers van de verenigingen toonden zich blij verrast. Een aantal had niet meer gedaan dan zich aanmelden, terwijl anderen actief hadden gelobbyd via sociale media, website en nieuwsbrieven. Maar niemand wist wat te verwachten. In het clubhuis van de hockeyvereniging heerste dan ook een gezonde spanning toen de bedragen, van laag naar hoog, bekend werden gemaakt.

EXTRAATJE Een aantal verenigingen werd in de gelegenheid gesteld zich kort voor te stellen. Daarmee werd duidelijk wat de verenigingen met het extraatje gaan doen. Zo wil sportvereniging Impala het gebruiken om in het nieuwe sportcentrum in Leusden overdag een breder sportaanbod te realiseren. Voor Scouting Manitoba komt vervanging van het clubgebouw weer een stapje dichterbij, terwijl Dorpsdag Hoevelaken komend seizoen van het geld een extra activiteit wil organiseren.

Mannenkoor De Valleizangers, Zangvereniging De Lofstem en muziekverenigingen Lisiduna, de Blue Basement Big Band en Die Hinterfelder Musikanten kiezen voor nieuwe muziek(instrumenten) of het bekostigen van uitvoeringen. Honkbalvereniging Red Caps investeert in het kinder G-team in de hoop ooit te kunnen deelnemen aan de Paralympics. Op de website van Rabobank Amersfoort Eemland wordt een lijst gepubliceerd van alle deelnemende verenigingen en stichtingen en de bijbehorende bedragen.

CLUBKAS De Clubkas Campagne is nieuw voor Rabobank Amersfoort Eemland. In het werkgebied van de bank gevestigde en lokaal werkende verenigingen en stichtingen die voldeden aan de voorwaarden waren uitgenodigd om deel te nemen. Alle leden van Rabobank Amersfoort Eemland konden vervolgens maximaal vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen (maximaal twee per vereniging). Er was in totaal 50.000 euro beschikbaar. Uit het gehele werkgebied hebben zich 103 verenigingen aangemeld.