• De drie broers hebben elk hun eigen aandachtsgebied binnen het bedrijf.

    Mariska Stehouwer

Van zolderkamer naar top tien notering

LEUSDEN Aan de Storkstraat is het bedrijfspand van Smartphonehoesjes.nl gevestigd, een bedrijf met online verkoop van telefoon- en tablethoesjes en accessoires. Zes jaar geleden begon de nu 28-jarige Martijn Hooft op een zolderkamer met de verkoop van telefoonhoesjes. Nu leidt hij samen met zijn twee broers Marcel en Stefan een bedrijf dat inmiddels een plek heeft veroverd in de top tien van de snelst groeiende e-commerce bedrijven.

Mariska Stehouwer

De drie broers hebben elk hun eigen aandachtsgebied binnen het bedrijf. Marcel (31) is de oudste van de drie broers en met zijn achtergrond in de IT, web development, management en brede ervaring in de sales was het een logisch gevolg dat de marketing zijn verantwoordelijkheid werd. Martijn heeft de inkoop en productielijn onder zijn hoede. De jongste van de drie, de 24-jarige Stefan, begon in zijn tussenjaar zijn broer te helpen en verdiepte zich steeds meer in het logistieke kant van het bedrijf, volgde diverse cursussen en keek goed om zich heen bij diverse andere partijen. Inmiddels heeft hij de leiding over het logistieke deel. Marcel geeft aan dat je met gezond verstand en goed kijken naar andere partijen steeds een niveau hoger kan komen. ,,Eigenlijk leer je van de mensen om je heen." 

EIGEN BEHEER Na de zolderkamer kwam er een grotere ruimte aan de Olmenlaan in beeld, maar al snel was deze ruimte ook niet meer voldoende. Binnen vier jaar zat het bedrijf in een pand aan de Storkstraat. Tijdens een rondleiding door het bedrijf wordt duidelijk dat alle processen in eigen beheer zijn. Van design tot aan fotografie, marketing, klantenservice, financiën, invoer, P&O en supply chain management. ,,Alle processen doen we zoveel mogelijk zelf om zo ook de kwaliteit te waarborgen en de controle te houden. Naast deze locatie hebben we een groot magazijn in China waar we een groep van vier Nederlanders hebben, aangevuld met Chinese werknemers. Ook in Europa halen we onze materialen, zoals leer uit Italië." Inmiddels heeft het bedrijf 120 mensen in dienst, verdeeld over de acht verschillende afdelingen. ,,Ten opzichte van vorig jaar hebben we een verdubbeling van medewerkers, maar we hebben nog steeds diverse vacatures open. We krijgen per dag veel sollicitaties binnen maar we willen ook wel de juiste mensen op de juiste plek. Als je bedrijf hard groeit kom je voor uitdagingen te staan dus willen we de juiste mensen binnenhalen. We zijn een jong, energiek en dynamisch bedrijf die het maximale uit de medewerkers wil halen en daar moet je wel tussen passen. De gemiddelde leeftijd is eind twintig, begin dertig jaar."

DOELEN Marcel is blij met hoe het bedrijf nu in de markt staat. ,,Onze functies veranderen inhoudelijk continue door uitbreiding van het bedrijf, maar met elkaar blijven we de focus houden op vooruitgang. Op elk vlak stellen we doelen die we willen halen. Voor komend jaar hebben we veel nieuwe projecten klaarliggen en willen we weer mooie stappen maken. Zo kan men straks zelf een eigen hoesje ontwerpen en kan men zelfs tot 22.00 uur bestellen met levering op de volgende dag." De broers hebben met elkaar de afspraak gemaakt om privé niet over het werk te praten. ,,Daar hebben we aardig onze balans in gevonden, alhoewel we soms nog wel enthousiast doorpraten."

Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.smartphonehoesjes.nl.