• Het vakkundige team van Van de Burgwal bijeen.

    Arnoud J Spaaij

Van de Burgwal in het nieuw

LEUSDEN Passanten kijken een keer extra opzij als ze over de Zwarteweg komen, want de gevel van Van de Burgwal Wonen & Slapen ziet er sinds kort compleet anders uit. De prachtige nieuwe huisstijl geeft de winkel een nieuw cachet.

Arnoud J Spaaij

,,Een nieuwe uitstraling inderdaad. Dankzij mijn dochter Ashley. Het geeft ons bedrijf meer stijl", zegt Dick van de Burgwal. Van de Burgwal is inmiddels 20 jaar gevestigd in Leusden maar zit al veel langer in het vak. ,,In totaal zitten we hier al vijfendertig jaar", legt hij uit, ",,twintig jaar geleden heb ik het overgenomen. Dat was altijd een wens en het is prachtig om te doen." Samen met zijn echtgenote Ilonka, dochter Ashley en een team van stoffeerders is Van de Burgwal Wonen & Slapen een echt familiebedrijf. Dat blijkt als ook dochter Bonita binnenloopt in de winkel en zelfs de bedrijfshond zich meldt voor de foto die gemaakt moet worden van het team. Dick en Ilonka vinden het dan ook prachtig dat er opvolging is in het bedrijf. ,,Bovendien", zegt Ilonka, ,,het is ook jong bloed hè. Dat is ook goed voor de zaak."

TEAM Het team van Van de Burgwal Wonen & Slapen is hecht en goed op elkaar ingespeeld. Ieder heeft zo zijn taak en Dick bezoekt dan ook meestal de klanten thuis. Voor advies en om maatwerk te kunnen leveren. ,,Het moet toch een beetje klikken. We werken desgewenst ook samen met binnenhuisarchitecten. We kijken gewoon wat het beste past bij de wens van de klant." Dochter Ashley is het gezicht van de winkel. Ze ontvangt iedereen onmiddellijk en hartelijk die de zaak binnenkomt. ,,Maar inmiddels heeft ze ook mijn werkzaamheden overgenomen", zegt Ilonka.

PROJECTINRICHTING Naast woninginrichting voor particulieren verzorgt het team van Van de Burgwal de projectinrichting van diverse organisaties. Een groot aantal tevreden vaste klanten, zoals bedrijven en zorginstellingen, is voorzien van vloeren, wand- en raamdecoratie.

,, We zijn ook uitstekend op de hoogte van de laatste trends", legt Dick uit. ,,We bezoeken vaak beurzen om de ontwikkelingen in de kantoor- en woninginrichting te volgen. Dat wordt ook altijd in de winkel bijgewerkt, zodat onze klanten kunnen zien wat er in de mode is op dit gebied." Dick: ,,We werken ook samen met andere vakmensen. Er zijn schilders en stukadoors waar we mee kunnen samenwerken als dat nodig is voor een inrichting van een woning." Van de Burgwal Wonen & Slapen kan dus desgewenst volledig ontzorgen.

De winkel biedt maar liefst 500 vierkante meter woonplezier. Daarin is plaats voor een uitgebreide collectie gordijnen, vitrages, binnen- en buitenzonwering en alle mogelijke vloeren. Er is keuze in vloeren van laminaat tot hout en van PVC tot linoleum. Verder is er in de winkel een ruime keuze uit verschillende slaapsystemen. Met gerenommeerde merken als Auping & Eastborn. Dat alles geeft de mogelijkheid om een goede keuze te maken en tevens leuke ideeën op te doen.

a Van de Burgwal Wonen & Slapen, Zwarteweg 8 3833 AL Leusden, 033-4947472, www.burgwal.com