Trouwen krijgt nieuwe dimensie

Advertorial

LEUSDEN Al generaties lang weet partycentrum en restaurant De Mof zich te handhaven in de wereld van feesten, bruiloften en zakelijke evenementen. Daar waar vroeger 'feestbier' werd geschonken als toost op een geboorte of een ander hoogtepunt, voert men nu gedreven het gevoel voor gastvrijheid verder door. Met een nieuwe zaal en een uitgebreider terras kan De Mof nu nog beter inspelen op persoonlijke wensen en specifieke doelgroepen.

Uitbaters Claudia en Bart Jan van der Weide zijn zeer blij met het resultaat. ,,In de nieuwe zaal kunnen tot wel zeventig personen zittend dineren; de ruimte heeft een compleet eigen uitstraling met een robuust interieur. Door het creëren van een geheel eigen terras kun je hier alle kanten op'', vertelt Bart Jan trots. Paradepaardje in de zaal is de grote barbecue, waardoor je hier het hele jaar door met groepen besloten kunt barbecueën. Naast de zaal is ook de keuken uitgebreid, en vooral het extra terras aan de achterkant van het pand geeft een grote meerwaarde. Dit gedeelte heeft namelijk een heuse 'trouwtuin'; een plek speciaal gemaakt voor een romantische trouwceremonie.

TRENDS ,,De wensen van koppels die gaan trouwen zijn behoorlijk aan het veranderen'', weet Bart Jan. ,,Mensen willen nog steeds graag een grote bruiloft, maar het mag allemaal wel iets informeler.'' Bart Jan neemt ons met zijn jarenlange ervaring met bruidsfeesten graag mee in de trends. ,,Grotere feesten in de avond worden steeds vaker verruild voor intiemere diners met familie en vrienden die echt dicht bij het verse echtpaar staan. De stropdas kan dan af en je kan wat meer je eigen karakter aan de avond geven.'' Een andere trend die zich laat zien is het nabootsen van (food)festivals. Geen standaard buffet op een specifiek moment, maar juist de hele avond lang op verschillende plekken in de tuin aparte hapjes en drankjes; het geeft een hele informele dimensie aan het feest. Een speenvarken aan het spit of live cooking maakt het nog feestelijker. ,,We kunnen kleine loungehoekjes maken met zitzakken, of een 'silent disco' compleet met koptelefoons. We houden uiteraard wel rekening met onze natuurlijke omgeving'', denkt Bart Jan hardop door.

NATUUR Ook het trouwen in het bos of op de hei is in trek. ,,Wat is er mooier dan dat er tijdens de ceremonie toevallig een paar hertjes voorbij lopen? Je kunt zelfs trouwen aan het Henschotermeer, maar in de zomer moet je dan wel rekening houden met bikini's en zwembandjes'', grinnikt Bart Jan. Door de nieuwe mogelijkheden en extra capaciteit kan De Mof inspelen op alle facetten van de trouwerij: de ceremonie in het bos, het feest in de grote zaal en het diner buiten op het terras, het combineert nu prima. Het restaurant blijft naast al dat feestgewoel gewoon open, en als vanouds is ook de vermoeide fietser welkom voor een een drankje met een portie gastvrijheid.

a [Restaurant & Partycentrum De MofArnhemseweg 95, Leusden033-2861403www.demof.nl