• Cindy van Oostenbrugge: ,,Bij mij is het kleinschalig en persoonlijk. -

    Maaike Appels Fotografie

Sportstudio heeft nieuwe locatie

LEUSDEN De opening van haar studio op een nieuwe locatie was een prachtige stap voor Cindy van Oostenbrugge. Begin februari streek ze neer aan de Hamersveldseweg. Maar nieuw is het niet. Sterker, de sportstudio kent een solide basis die voor een deel in Leusden werd gevormd.

Arnoud J Spaaij

Al zo'n 16 jaar geeft Cindy van Oostenbrugge sportinstructie. ,,Dat deed ik altijd op sportscholen. Ook een aantal jaren in Leusden. En sinds tien jaar heb ik een eigen sportstudio. Tot aan februari in de Hendrik van Viandenstraat in Amersfoort."

Zelf noemt Van Oostenbrugge ook de nieuwe plek geen sportschool. Het massale daarvan is in haar nieuwe studio naast de Hamershof juist helemaal niet aanwezig. ,,Veel Leusdenaren kennen de plek als het voormalige Jeugdhonk. Bij mij is het kleinschalig en persoonlijk", legt Van Oostenbrugge uit, ,,er is een een aparte sportruimte en een leuk en gezellig zitgedeelte met bar. Je kan even lekker zitten en er koffie of thee drinken. Ook na het sporten." Van Oostenbrugge is helemaal in haar nopjes met haar nieuwe stekje. ,,Geen buren, buiten is er zowel voor als achter het pand ruimte en het parkeren is veel beter en gratis."

ZWANGERSCHAP De sportstudio is er niet zomaar een van velen. Van Oostenbrugge richtte zich in de loop van de jaren op small group lessen en personal training. Voor mannen en vrouwen. Dat doet ze nog steeds, maar ze specialiseerde zich in sporten tijdens en na je zwangerschap. ,,Sportief en fit zwanger zijn. Om je lichaam sterk te houden en na de bevalling weer te versterken. Dat kan met gerichte sportieve zwangerschap lessen. Vorig jaar heb ik het uitgebreid met een PowerMama® Programma. Daarvoor volgde ik een opleiding bij Core Academy."

Van Oostenbrugge maakt het niet alleen gezond maar ook leuk. ,,Je kan gewoon je kind meenemen bij de Mama & Ukkie les. Dat kan vanaf de bevalling. Met je kind als 'gewicht' sporten, dat is echt heel leuk. En je hoeft geen oppas voor je kind te regelen. Ik vind het ook leuk om me daarmee te onderscheiden van anderen." Ze grinnikt een beetje als de pufcursus te sprake komt; dat is duidelijk toch wat anders. ,,Ik richt me echt op het sportgedeelte. Ik werk met kleine groepjes en geef alle lessen zelf. Alleen de yoga doet iemand anders", benadrukt de energieke sportinstructrice.

Ze kijkt vol vertrouwen naar de toekomst nu ze op de nieuwe locatie in Leusden is begonnen. ,,Ik ben tevreden met wat ik de mensen kan aanbieden. De meeste mensen zijn vanuit Amersfoort mee naar Leusden gegaan. Daar ben ik ook heel blij mee. Ze hebben ook vertrouwen in mij. Dat is ook leuk. De mensen voelen zich thuis bij me. Ik denk dat de kleinschalige en persoonlijke aanpak mijn voordeel is."

Van Oostenbrugge houdt ook van een directe en eerlijke klantenservice: ,,Ik werk met strippenkaarten, reken geen inschrijfgeld en er is geen opzegtermijn. Nee die verplichting is er niet. Mensen betalen alleen voor het sporten."

Cindy van Oostenbrugge - sportinstructrice- en coach, Hamersveldseweg 100, 3833 GT Leusden, www.cindyvanoostenbrugge.nl