• Voor de visondernemer was een groot Surprise Feest georganiseerd.

    Miriam’s Fotografie

Ru-Vis begrip in Leusden

LEUSDEN Niet alleen in Leusden is Ruud van Diermen een begrip als het gaat om vis. In zijn woonplaats Spakenburg is hij de grote gangmaker waar het de promotie van vis betreft. ,,Of hij zelf in de gaten heeft hoe lang hij al actief is in het bedrijf dat zijn ouders begonnen weet ik niet", aldus zijn schoonzoon Henrik-Pieter. Sinds woensdag 5 juni is het ook voor Ruud van Diermen duidelijk. Voor hem was een groot Surprise Feest georganiseerd. Tot zijn grote verrassing waren meer dan honderd gasten aanwezig, om te vieren dat de jubilaris precies veertig jaar actief was in het familiebedrijf. Familie, vrienden, (ex) werknemers, leveranciers, collega's en andere relaties maakten er een gezellige avond van bij Moeke Nijkerk.

Frits van Breda

Als jochie van 13 jaar kwam Ruud regelmatig op vrijdag naar Leusden. Hij zat in Amersfoort op school en kwam na schooltijd op de fiets naar de Biezenkamp om zijn ouders te helpen. Op zijn zestiende werd Ruud verantwoordelijk voor het bedrijf van zijn ouders. Het was veertig jaar geleden dat dit gebeurde. Omdat hij nog geen rijbewijs had moest de jonge ondernemer door zijn vader of moeder naar Leusden gebracht worden en 's avonds weer worden opgehaald. De rechter moest er aan te pas komen voor het verlenen van een 'handlichting' zodat Ruud zelfstandig kon ondernemen. Normaal moest men volwassen zijn. Destijds werd men dat op de leeftijd van 21 jaar.

Niet alleen het feit dat Ruud veertig jaar ondernemer is werd vorige week uitbundig gevierd. Naast de verkoopwagens die de ondernemer elke morgen op pad stuurt, opende hij 25 jaar geleden een winkel in de Hamershof. Niet alleen in Leusden maar ook daarbuiten heeft Ru-Vis sinds die tijd een uitstekende naam opgebouwd. In het Leusdense bedrijfsleven en bij veel clubs is Ruud en zijn team van harte welkom.

GLOSSY Het feestje van Ruud van Diermen is voorbij, maar de inwoners van Leusden zullen zeker merken dat er wat te vieren valt bij Ru-Vis. Er is een 48 pagina's dik glossy magazine gemaakt, dat huis-aan-huis is of wordt bezorgd. Het is interessant om te lezen hoe het bedrijf is gegroeid en wie daar allemaal een bijdrage aan hebben geleverd. Ook geven leveranciers en klanten hun mening over het unieke bedrijf.

De nieuwe haring, die één dezer dagen op de markt komt, is voor liefhebbers al een feest op zich. Hetzelfde geldt voor de traditionele vers gerookte paling die ter gelegenheid van Vaderdag wordt aangeboden.

Omdat het niet zeker was hoe het met de renovatie van de Hamershof zou gaan, is besloten in de tweede helft van dit jaar aandacht te besteden aan de jubilea.

OPENLUCHTCONCERT Om vast in de stemming te komen nodigt Ru-Vis heel Leusden en in het bijzonder zijn buren van de appartementen in de Hamershof, uit voor een openluchtconcert. Het Spakenburgs Visserskoor is op zaterdag op 22 juni van 15.15 tot 15.45 en van 16.15 tot 16.45 uur te beluisteren langs de vijver bij de Zeilmakerij/Blekerij.

De entree is gratis. Want 'Wie jubileert trakteert', aldus een oud Spakenburgs spreekwoord.