• Frits van Breda

Restaurant Bavoort gaat stapje verder

LEUSDEN Er is veel veranderd sinds mei vorig jaar in het restaurant dat al sinds 1874 bekendstaat als een pleisterplaats voor gasten uit alle windstreken. Nino Donkervoort was pas 25 jaar toen hij vorig jaar de stap maakte om Bavoort over te nemen, nadat hij er enige tijd als bedrijfsleider had gewerkt. Bezoekers hebben inmiddels zelf kunnen ervaren dat er een totaal nieuwe wind waait in het restaurant. De menukaart is van een iets hoger niveau, maar de prijs die er voor betaald moet worden is alleszins redelijk te noemen.

Frits van Breda

De jeugdige ondernemer wil zich echter niet beperken tot het serveren van een goede lunch of diner. Hij wil graag zijn grote restaurant met tal van verschillende ruimtes en mogelijkheden openstellen voor tal van activiteiten. ,,We willen graag iets doen voor de gemeenschap", aldus de 24-jarige Roan van de Klashorst, die onder meer belast is met het organiseren van evenementen. Zelf heeft hij inmiddels kunnen vaststellen dat steeds meer mensen de weg naar het fraai gelegen restaurant weten te vinden. ,,Tegenwoordig moeten we bezoekers soms teleurstellen omdat we volgeboekt zijn", zegt hij met enige trots.

MUZIEK Voor de nabije toekomst heeft Roan van de Klashorst alle ruimte om nieuwe activiteiten te ontplooien die niet direct geld in het laatje hoeven te brengen. Er wordt daarbij gedacht aan onderwerpen als cultuur, natuur en muziek waarvoor Bavoort graag ruimte ter beschikking wil stellen. Als mogelijkheid noemt de activiteitenplanner het onderwerp muziek. Hij wil graag kinderen de gelegenheid bieden om kennis te maken met muziek. Samen met de muziekschool kan wat hem betreft gebruikgemaakt worden van twee ruimtes met podia waar kinderen zelf aan de slag kunnen met een instrument.

JACHTSEIZOEN Op 4 november wordt op landgoed Den Treek de jaarlijkse Hubertusjacht verreden als start van het jachtseizoen. ,,We hebben daar commercieel helemaal niets mee te maken", benadrukt Nino Donkervoort. Toch wil hij graag kinderen en hun ouders uitnodigen om een paar dagen later, op donderdag 9 november, naar restaurant Bavoort te komen voor een 'wildavond'. Een jager zal uitleggen hoe en waarom er wordt gejaagd. Jachthoornblazers zullen de avond muzikaal opluisteren. Natuurlijk is het mogelijk die avond in het restaurant kennis te maken met het wild dat op de menukaart zal staan in het wildseizoen.''

Als restaurant dat aan de rand van een uitgebreid landgoed staat wil Bavoort extra aandacht besteden aan de omgeving. ,,We willen bezoekers niet alleen wijzen op de fraaie natuur, maar ook op de noodzaak van natuurbehoud", aldus de evenementenplanner. Hij hoopt niet alleen de ouders, maar zeker ook de kinderen duidelijk te kunnen maken hoe ze hun steentje kunnen bijdragen. ,,Denk alleen maar aan de rondslingerende plastic zakjes en flessen in het bos."

Eigenaar Nino Donkervoort heeft nog veel meer plannen waarbij hij kunst en muziek een podium wil bieden. Wat hem betreft wordt zijn restaurant dan ook meer dan alleen een eetgelegenheid.