• Picnic

Online boodschappen doen in Leusden

LEUSDEN Nederlanders kopen steeds vaker en steeds meer boodschappen online. Uit recent onderzoek van GFK blijkt dat in het tweede kwartaal van 2017 2,8 procent van de omzet van supermarkten via online kwam. Vorig jaar was dit nog 2 procent. Ook in de gemeente Leusden zijn er volop ontwikkelingen omtrent online boodschappen doen en boodschappen bezorgen.

Er zijn in Leusden meerdere supermarkten actief die de boodschappen aan huis bezorgen. De populairste drie zijn Albert Heijn, Jumbo en nieuwkomer Picnic.

Albert Heijn is marktleider op het gebied van online boodschappen doen. Volgens Boodschappenspot moeten klanten voor minimaal 70 euro bestellen en bedragen de bezorgkosten 4,95 euro. Bij het afhalen van de boodschappen betaalt men 1,50 euro. Concurrent Jumbo zet met name in op afhaalpunten. In Leusden zijn twee pick-up points, namelijk aan 't Plein 29 en De Biezenkamp 5. Het minimum orderbedrag bedraagt 25 euro. Bezorgkosten zijn 6 euro en afhalen kost 1,95 euro. Picnic is de nieuwe online supermarkt en is inmiddels ook actief in Leusden. Bestellen gaat via de App. Bestellen kan vanaf 25 euro en er zijn geen bezorgkosten.