• Piroschka van de Wouw

Nieuwe bestuurder voor stichting Voila

LEUSDEN Het huidige college van bestuur (CvB) van de onderwijsstichting Voila legt op 1 januari 2020 haar taken neer. Gerrit-Jan Weiler en Wichert Eikelenboom hebben sinds de oprichting van Voila, nu bijna tien jaar geleden, gewerkt aan het bouwen van een onderwijsorganisatie die verschillend onderwijs aanbiedt in Leusden. Een unicum in Nederland.

Akke Wiersma treedt op 1 december 2019 in dienst van Voila als bestuurder. Zij zal per 1 januari 2020 alle CvB-taken overnemen. Wiersma heeft de afgelopen 12 jaar, eerst als directeur en later als bestuurder, leiding gegeven aan stichting de Kubus, huis en aanjager voor kunsteducatie, cultuurparticipatie, amateurkunst en popcultuur voor Lelystad en Flevoland. Haar affiniteit met, en kennis van, het onderwijs heeft zij onder andere laten blijken door het opzetten van kunst, cultuur en taaleducatie programma's voor het primair en voortgezet onderwijs, meldt Voila. Met de aanstelling van Wiersma wil Voila een volgende fase in gaan onder leiding van een creatief en zakelijk ingestelde bestuurder die de kwaliteiten van Voila volledig onderkent en het belang van de ontwikkeling van de kinderen altijd bovenaan zal zetten.

Na een zorgvuldig proces zijn het Protestants Christelijk, Katholiek en Openbaar primair onderwijs in Leusden per 26 augustus 2009 gefuseerd tot één samenwerkingsbestuur: Voila, dat staat voor Verschillend Onderwijs in Leusden Achterveld.