• Auke Verkerk: ,,Ik zal zelf veel in de winkel zijn. -

    Arnoud J Spaaij

Nieuw: Lekker Lokaal bij Auke

LEUSDEN-ZUID Mensen een exclusiever product aanbieden wordt belangrijker, denkt Auke Verkerk. Vers en vooral ook een betere kwaliteit dan wat je bij de supermarkt koopt. Daar richt hij zich vanaf 9 mei op met Lekker Lokaal bij Auke.

Arnoud J Spaaij

Waar tot voor kort nog Fred's Deli & Vers gevestigd was in winkelcentrum Zuidhoek - Tabaksteeg is Auke Verkerk nu het nieuwe gezicht in de winkel. ,,Ja zeker, ik zal zelf veel in de winkel zijn," zo maakt Verkerk gelijk duidelijk. Verkerk heeft in De Hamershoef nu al slijterij Mitra. ,,Lekker Lokaal bij Auke wordt een tweede zaak voor mij," vertelt Verkerk, ,,maar geen tweede slijterij. Wat Fred van Ewijk hier eerder deed neem ik over. Ik wil wel gelijk wat meer streekgebonden speciaalbieren aanbieden."

LOKAAL IS OOK BIJ MIJ Daarmee wil Verkerk het sterke lokale karakter juist continueren. ,,Lokaal, streekgebonden, niet per se uit Leusden. Provinciaal en lokaal met een breed assortiment. Vooral ook lekkere dingen. En dat kan juist ook bij de betere lokale leverancier. En lokaal is overigens ook gewoon lokaal bij mij in de winkel in Leusden-Zuid."

DAGELIJKS VERS Het is duidelijk, Verkerk wil zich niet vastpinnen maar kiest wel voor kwaliteit, extra waarde en afgestemd op de klant die iets bijzonders wil. ,,Een mooie combinatie van goed eten met een uitstekend drankje. En ook dagelijks vers brood en gebak. Dat blijft bakkerij Toebast aan ons leveren. Eigenlijk biedt de winkel voor een groot deel wat er al was. Een goede keus uit koffie en thee, kaas van Stompetoren en wijnen van Salentijn. En ook voor het cadeautje voor Moederdag kan je bij ons terecht."
En met een lach gaat Verkerk verder: ,,Of als je voor jezelf iets lekkers of leuks wenst natuurlijk."

OPNIEUW Met Lekker Lokaal bij Auke start Verkerk dus een nieuwe winkel. ,,Zeker, voor mij is het toch ook wel opnieuw beginnen. Ik zet veel door in het assortiment maar ik wil goed weten wat de klant wil. Daar speel ik op in.

De laatste weken is er het een en ander verbouwd en opnieuw ingericht. Met een lokaal team van mensen gaat de winkel feestelijk van start. ,,Op dinsdag tot en met vrijdag zijn we geopend tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur."

OPENINGSAANBIEDNGEN Vanaf donderdag 9 mei opent Lekker Lokaal bij Auke haar deuren. Met een aantal leuke openingsaanbiedingen: ,,Die maken we elders in de krant bekend." Zo houdt Verkerk ook nog een paar verrassingen achter de hand. Dat moeten wel lekker dingen zijn.

a        [Lekker Lokaal bij Auke, Winkelcentrum Zuidhoek Tabaksteeg, Maximaplein 82, 3832JS Leusden-Zuid, 033 737 00 30.