• De Hessenkar

Naomi van Elten verkozen tot Parel van het Jaar

ACHTERVELD Naomi van Elten van De Hessenkar uit Achterveld is gekozen tot Parel van het Jaar. Dat gebeurde bij de bekendmaking van de Terras Top 100 van Misset Horeca. In de top 100 staat De Hessenkar op plek 98.

De Parel van het Jaar is een prijs voor een medewerker die uitblinkt, die zich onmisbaar weet te maken, een pluim óf een steuntje in de rug verdient, schrijft Misset Horeca over de prijs. Werkgevers Andy en Hetty Boutsen droegen Naomi van Elten aan als Parel: ,,Naomi werkt erg motiverend voor het team en ze weet op een héél subtiele manier onze medewerkers te enthousiasmeren en productief te krijgen. Het zorgt ervoor dat er zelfs een wachtlijst is voor medewerkers, zowel in de bediening als in de afwas."

De Werf in Veere is maandag uitgeroepen tot winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100 2019. Het Zeeuwse terras wist zowel de mystery guest, de vakjury als de hoofdjury ervan te overtuigen dat zij het beste terras van Nederland 2019 zijn. De Werf laat daarmee Brasa in Purmerend (de nummer 2) en Pelle's in Deurningen (de nummer 3) achter zich. De lijst werd voor de twaalfde keer gepresenteerd.

De Misset Horeca Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze aan vier voorwaarden voldoen: het terras moet minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bijvoorbeeld op een pretpark), er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn. Alle ingeschreven bedrijven zijn vervolgens bezocht door een mystery guest én een vakjurylid. Beide bezoeken waren onaangekondigd. De uiteindelijke top-7 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze. 

De volledige lijst is te vinden op missethoreca.nl/terrastop100.