• Marieke van den Brink temidden van haar team; Ellen Hoefkens (staand), Lisanne Luiken (links) en Marja van Elten.

    Arnoud J Spaaij

'by Marieke' eerste zaak aan C.M. Vorplein

ACHTERVELD Ideeën om de zaak te gaan verbouwen waren de aanleiding om ook eens verder te kijken. Juist op dat moment diende de nieuwbouw rond het voormalige coöperatieplein in Achterveld zich aan. Afgelopen week betrok Marieke van den Brink een prachtig nieuw ingerichte kapsalon.

Arnoud J Spaaij

 

Inmiddels is het achttien jaar geleden dat Marieke van den Brink op zoek ging naar werk. Ze informeerde bij bekenden en trof in plaats van een baantje in Achterveld een kapsalon die te koop was. ,,Romantischer kan ik het niet maken," zegt de goedlachse Marieke. Haar onverwachte zelfstandigheid wist Marieke uit te breiden tot een uitstekend lopende kapsalon aan de Hessenweg in Achterveld.

Zo'n dertien jaar geleden was een restyling al eens aanleiding tot een verbouwing. Daarmee diende zich nu weer de tijd aan voor een flinke verfrissing. ,,In m'n hoofd was dit wat er uit te halen valt," verwijst ze naar de locatie die ze achter zich laat. Rond hetzelfde moment begon de nieuwbouw van woningen en bedrijfsruimtes op het voormalige coöperatieterrein. ,,Dan denk je van, 'dat zou toch eigenlijk ook wel heel leuk zijn'. Dan ga je rekenen en tekeningetjes maken en toen bleek dit gewoon een prachtige oplossing te zijn," vertelt Marieke met Hollandse nuchterheid. ,,En naar mijn inziens is het ook iets meer in het zicht dan waar ik zat. Als je nu vanuit Barneveld komt zie je het veel meer."

BARNEVELDSE ROOTS Opvallen vanaf Barneveld is belangrijk, want de Barneveldse heeft ook een flink deel van haar klanten uit Barneveld. ,,Ja, de roots neem ik absoluut mee." Ook aanloop is er op de nieuwe locatie meer. Al moet het nieuwe dorpsplein nog vorm krijgen. By Marieke, zoals de kapperszaak heet, is de eerste onderneming die zich vestigt aan het C.M. de Vorplein. ,,Ik hoop dat in het voorjaar het plein aangelegd gaat worden. Al zie ik naast mij nog niet gelijk een invulling, ik denk toch wel dat het iets meer gaat worden," spreekt ze haar hoop uit over de nog lege winkelunits.

GAS, WATER EN ELEKTRA De realisatie van de inrichting ging ook niet zonder slag of stoot. Marieke kan er gelukkig wel om lachen: ,,Er was wat met gas, water en elektra. Dat was, zeg maar, niet echt aangelegd. En dat is toch wel een dingetje als je een nieuw pand koopt." Het zorgde voor een flinke vertraging waar Marieke, nu dus gelukkig met de nodige ironie, op terug kijkt. Ze heeft dan ook alle reden trots te zijn op de nieuwe zaak. De locatie is prachtig, de inrichting helemaal eigentijds, de capaciteit is groter en over haar team is Marieke helemaal dik tevreden. ,,Ja, dat moet ik echt zeggen. Zonder de meiden zou ik het echt niet kunnen." Drie kapsters helpen haar bij het werk. ,,Eigenlijk vier, Ellen gaat in maart met zwangerschapsverlof en dan komt Babette Ernst ons team versterken."

 

Kortom, Marieke is met haar zaak na achttien jaar opnieuw helemaal klaar voor de toekomst. Toch blijft ze op de vertrouwde manier werken. ,,Ja," besluit ze, ,,het is een hele andere setting. Wel hetzelfde kunstje, maar dan op een totaal andere locatie."