• n.v.t.

Lente woontrends voor elk interieur

Met de lente in aantocht kunnen ook de voorjaarskriebels komen om het interieur een metamorfose te geven. Of dit nu thuis een nieuwe look voor de woonkamer is of een restyling van een kantoorruimte of een restaurant. Graag zetten de muurspecialisten van Muurmode.nl een aantal woontrends op een rijtje die in allerlei ruimten toepasbaar zijn.

Wie origineel en onderscheidend wil zijn, kan een wand bekleden met een gepersonaliseerd fotobehang. Fotobehang van eigen foto zorgt voor een unieke wanddecoratie en geeft de ruimte een persoonlijke look. Zowel die ene bijzondere vakantiefoto, een familieportret of een antieke foto uit de oude doos kan uitvergroot worden tot fotobehang. De volgende woontrends kunnen heel goed met een fotobehang gecombineerd worden.

Colorblocking: combineer contrasterende kleuren Een woontrend die dit jaar veel gezien wordt, is colorblocking. Hierbij worden contrasterende kleuren zoals rood en blauw naast elkaar gebruikt. Door gebruik te maken van felle kleuren, krijgt het interieur een speelse look waarmee je duidelijk een statement maakt. Een zachtere variant van colorblocking is het toepassen van ton sur ton waarbij een palet van verschillende tinten in dezelfde kleur gebruikt wordt.

Natuurlijke materialen blijven populair De trend van het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren in een ruimte zet zich ook dit jaar voort. Hout blijft populair en dat is niet verwonderlijk want het geeft een kamer of kantoor meteen sfeer. Combineer bijvoorbeeld verschillende houtsoorten in de decoratie met aspecten van de ruimte zelf zoals houten balken of een houten vloer. Je kunt er ook voor kiezen om andere natuurlijke invloeden bij het inrichten te gebruiken zoals de keuren appeltjesgroen of zeeblauw en materialen als metaal en marmer.

Typografie en geometrische vormen in het interieur Dit jaar komt de trend voor het gebruik van grafische vormen en teksten in het interieur duidelijk naar voren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een behang met geografische vormen zoals cirkels en ruiten. Ook teksten zijn populair om in diverse vormen in het interieur te gebruiken. Kies voor posters met inspirerende spreuken of laat een quote direct op een behang bij een foto prukken.

Kleurtrends voor 2018 Elk jaar wordt er een kleur gekozen die populair is. Om aan te sluiten bij de laatste trends, kun je deze kleur ook in je interieur gebruiken. Histor heeft Climax als trendkleur gekozen, een diepgrijze kleur met een warme ondertoon. Doordat deze tint de kwaliteit bezit om mee te kleuren met zijn omgeving, kun je hem heel goed in combinatie met een eigen foto op behang gebruiken op de wanden die niet beplakt worden. Zo zorg je voor een mooi geheel in de ruimte.

Laat je inspireren door de woontrends en geef je interieur dit voorjaar een nieuwe look!