• Dagelijks vers en uitstekend advies van Auke Verkerk.

    Arnoud J Spaaij

Lekker Lokaal bij Auke in Zuid

LEUSDEN-ZUID Dagelijks vers brood, verse zuivel en eieren. Aangeleverd door leveranciers uit de directe omgeving. Auke Verkerk heeft het in huis in zijn winkel in Leusden-Zuid. Lekker Lokaal bij Auke biedt ook nog eens een ruim assortiment delicatessen.

Arnoud J Spaaij

Heel veel Leusdenaren zullen Auke Verkerk kennen van Drankenspeciaalzaak Mitra in De Hamershof. De ondernemer biedt in zijn slijterij inmiddels al weer enkele jaren een ruim assortiment dranken.

VERS Sinds deze zomer heeft Verkerk een prachtige zaak erbij op het Maximaplein. Inmiddels draait hij daarmee dus ook al weer een poosje en dat merk je als je er binnenloopt. Verkerk heeft zijn zaak handig ingericht. Voor klanten die er voor de dagelijkse boodschappen komen staan de verse producten gelijk vooraan. Iets verder in de zaak is er ruimte voor aanvullende producten. Daar heeft Verkerk ook zijn ruime presentatie van wijnen. ,,Klopt", beaamt hij tijdens de rondleiding. ,,We hebben brood van Bakkerij Toebast uit Hoevelaken, boerenzuivel van IJsseloord en eieren uit Stoutenburg. We willen graag de winkel met lokale producten vullen of met producten die lokaal een connectie hebben. We richten ons bovendien op het betere segment. Als je kiest voor echt lekker en een uitstekende kwaliteit moet je bij ons zijn. En het mooie is dat we het ook nog aantrekkelijk geprijsd kunnen houden."

Terwijl Verkerk tijdens het gesprek met zorg het verse brood uitpakt en kundig presenteert in de schappen, legt hij uit: ,,Het betere dagelijkse product en ook de betere delicatessen met chocola, confituren en noten. Kijk", wijst hij naar twee enorme toonbanken waarop pakketjes staan, ,,daar maken we ook assortimenten mee. Wil je een echt leuk cadeau waar je bij iedereen mee kan aankomen dan neem je een lekkere fles wijn met een bijbehorend pakket." De ervaring van Verkerk uit zijn zaak in De Hamershof weet hij daarin perfect te combineren. ,,Met de Salentijn-wijnen merken we echt dat mensen het waarderen. Er komen veel mensen binnen die er speciaal naar vragen. Ja, daar hebben we alle ervaring in."

Op verschillende hoeken van de stellingen heeft Verkerk een schaaltje staan. ,,Haha", lacht hij, ,,proeven dat is beleven. Dat is onze toegevoegde waarde."

De kaashoek oogt als een hoorn des overvloeds. Hollandse kazen, diverse buitenlandse kazen en karakterkazen, zoals Verkerk ze noemt. ,,We hebben kaas van Stompetoren. Echte ambachtelijk kaas. En lokaal? Zeker want deze kaas komt echt daar waar de melk vandaag komt."

Met de herfst en ook kerst en oud-en-nieuw in het vooruitzicht heeft Lekker Lokaal bij Auke al een sfeervolle actie in het vooruitzicht. ,,Ons vlaggenschip, de wijn van Salentijn bieden we van 7 oktober tot 24 november aan," zegt Verkerk terwijl hij een Barrel Selection van Salentijn laat zien. Met zo'n wijn in het glas wil menigeen de herfst wel in. Zeker als daar ook nog een lekker kaasplankje van Auke naast staat.

a Lekker Lokaal bij Auke, Winkelcentrum Zuidhoek Tabaksteeg - Maximaplein 82, 3832JS Leusden-Zuid, 033-7370030