• Er moet nog veel gebeuren maar de voorgevel is al flink veranderd.

    Arnoud J Spaaij

Klaveet ondergaat complete metamorfose

ACHTERVELD De afgelopen maanden onderging De Klaveet aan de Postweg een complete gedaanteverwisseling. Een grootscheepse verbouwing is bijna afgerond. Het tijdperk De Klaveet is definitief verleden tijd. Tijd voor een nieuw concept: Restaurant Restaurant Chardonnay.

Arnoud J Spaaij

Eigenaar en exploitant Michael Hu toont trots het nieuwe restaurant. Eigenlijk doet de naam restaurant het complex te kort. Het was altijd al een riant evenementengebouw en groot is het dan ook nog steeds. ,,Er is straks ruimte voor zo'n 350 gasten", zegt Hu, die terwijl hij rondloopt alle bouwvakkers en installateurs gedag zegt. Daar ontkomt hij ook niet aan want er wordt nog volop gewerkt. ,,Eigenlijk alles behalve het dak hebben we onderhanden genomen", vertelt Hu, ,,we houden alles zelf in de hand. Van aankoop tot ontwerp en indeling tot planning en uitvoering."

FRANSE KEUKEN Daar waar ooit paarden en pony's liepen toen De Klaveet nog manege was en later vrijwel alle Nederlandse sterren schitterden tijdens radio-uitzendingen van Jan Rietman en dancings van grote roadshows, ontwikkelt zich momenteel de entourage voor een nieuw eetconcept. Dat zegt Hu althans. ,,Dat klopt. We gaan hier de Franse keuken bieden. Je kiest per gang een gerecht. Net zoals wanneer je sushi gaat eten. Slow dining is het eigenlijk, maar voor een vaste prijs. En als je reserveert staat je eigen tafel op je te wachten."

PIONIERS Hu is momenteel veel aanwezig in het nieuwe complex. Samen met twee zakenpartners is hij verantwoordelijk voor het nieuwe restaurant maar uiteindelijk verdwijnt hij naar de achtergrond. ,,Straks komt de operationele exploitatie aan op de chef en souschef", legt Hu uit. ,,We hebben deze manier van uit eten gaan al in een ander restaurant in de buurt van Helmond ontwikkeld. Daar was de pilot. Hier in Achterveld gaan we ermee verder. We waren al eerder pioniers in Nederland. Toen met All you can Eat. Maar dit is toch anders. Je hebt als gast straks alle tijd en je kan komen en gaan wanneer je wilt. Je moet het zien als een Ferrari tegen de prijs van een Opel", praat Hu aan één stuk door.

VERBOUWING De verbouwing moet eind maart gereed zijn. Er wordt nog volop gewerkt aan de afwerking. In het midden van het gebouw staat de keuken centraal. Met de modernste apparatuur. ,We investeren op de lange termijn", zegt Hu, "als je het doet moet je het goed doen. Daarom is alles gelijk ingedeeld en bedacht overeenkomstig onze manier van werken. We al veel ervaring met restaurants."

LOGISTIEK In de keuken zijn warme en koude afdelingen voor de gerechten. Over de logistiek is goed nagedacht. Nieuwe koelcellen zijn er en daar waar ooit de hoofdentree was is nu een leveranciersingang. De bekende verhoging in de grote zaal, ontstaan uit de vestibule met bar toen er nog een manege was, is verdwenen. ,,Daar hebben we wel even over nagedacht", beaamt Hu, ,,maar we wilden de ingang gewoon aan de voorkant. Het was wel het meest ingrijpende deel van de hele verbouwing. Nu wordt je na binnenkomst hier ontvangen."

Begin april opent Restaurant Chardonnay haar deuren.