• De nieuwe eigenaren Ron en Petra Bokkers zijn trots op hun producten.

    Kippie Leusden

'Kippiepan' nog steeds populair

LEUSDEN De nieuwe eigenaren van Kippie vieren gelijk een feestje. Natuurlijk omdat ze net van start zijn en zin hebben om lekkere dingen te maken en verkopen, maar ook omdat Kippie Leusden vier jaar bestaat.

Arnoud J Spaaij

Petra en Ron Bokkers zijn de nieuwe gezichten achter de goed gevulde vitrine van Kippie Leusden. Sinds 1 april zijn ze de nieuwe en vooral ook trotse eigenaren van het filiaal in de Hamershof van de winkelketen met ruim vijftig vestigingen. ,,We hebben gezocht naar een goede mogelijkheid om voor ons zelf te beginnen", vertelt Petra terwijl ze ondertussen enkele klanten helpt. ,,Toen we het hoofdkantoor benaderden werd ons deze mogelijkheid geboden."

DAGELIJKS VERS De voormalige consulente in de gezondheidszorg maakt een wending in haar carrière. Net als haar man, die marktmeester was in Amersfoort. Een grote wens kwam uit en na een gedegen inwerk- en trainingsperiode staan ze nu dagelijks heerlijke gerechten klaar te maken. ,,We hebben al wat noodzakelijke uitbreiding van het team", beaamt Ron. ,,We kunnen vooral in het weekend nog hulp gebruiken", vult Petra aan. ,,Kippie is natuurlijk bekend en groot geworden met de bekende Kippiepan. Die hebben we uiteraard nog steeds in verschillende maten", vertelt Ron. ,,De borg is vanaf nu ook via retourpinnen terug te krijgen."

ASSORTIMENT Het assortiment is inmiddels flink uitgebreid. ,,We hebben zelfs bijna alles halal, en dat is gecertificeerd. Kant en klare schotels of kippeling zonder bot. De verscheidenheid is enorm. ,,Inmiddels hebben wij een kleine aanpassing gedaan: de verse broodjes houden we op voorraad zonder saus, die kan je dus nu ter plekke kiezen." Tussen 17.00 en 18.00 uur hebben zijn er op werkdagen warme kippenpoten. Een gewaardeerd succes. ,,De bouwvakkers die aan de renovatie van de Hamershof werken weten ons ook goed te vinden."

AANTREKKELIJKE PRIJZEN De verjaardag van Kippie Leusden wordt vanaf 13 mei gevierd. Spare-ribs, een Chinese rijsttafel, Loempia's of een Kippie-pakket zijn aantrekkelijk geprijsd. Ook hier zie je de vele mogelijkheden terug die te zien zijn in de lange toonbank aan 't Plein.

KIPPIEPAN ONLINE Die verschillende Kippiepannen zijn overigens ook online te bestellen. ,,Dat klopt, en dan kan je ervoor kiezen om het zelf bij ons af te halen of thuis te laten bezorgen." Ron en Petra zijn een maand bezig en hebben alles uitstekend onder controle.

De support vanuit de organisatie helpt daarbij en natuurlijk ook omdat beiden de schouders er flink onder gezet hebben. ,,Maar we hebben ook wel een paar dingen uitbesteed", geeft Ron aan. ,,Het bijhouden van onze Facebookpagina bijvoorbeeld. Zodat wij ons volledig kunnen concentreren op een goede service en een uitstekende kwaliteit."

a        [Kippie, 't Plein 31, 3831 CR Leusden, Facebook: /kippieleusden | website: kippie.nl/kippie-leusden