Kaashandel van Beek in de prijzen

LEUSDEN Van Beek Kaas uit Veenendaal heeft vier medailles gewonnen op het Nationaal Nederlands Kaaskeurconcours. Van Beek won één keer goud en drie keer brons. Van Beek staat op woensdag op de markt in Leusden.

Jaarlijks doen zo'n 450 deelnemers mee aan de NNKC-kaaskeuring. Het NNKC is daarmee één van de grootste vakwedstrijden in Nederland en in zijn soort uniek in de wereld. Niet het product wordt gekeurd, maar het vakmanschap van de persoon.

Tijdens de keuringen krijgen de deelnemers - afkomstig uit de kaasindustrie, handel, speciaalzaken, retail en kennisinstituten en aanverwante organisaties - tien kaasboorsels voorgezet. De keurders, die het beste de soort, de leeftijd, de smaak en de kwaliteit omschrijven, vallen in de prijzen.

Voor de beste keurders zijn er bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen. De prijzen worden uitgedeeld tijdens een feestelijke showavond met na afloop gelegenheid tot netwerken.

Van Beek Kaas doet al jaren mee, en is al regelmatig in de prijzen gevallen. Dat er dit jaar vier prijzen zijn gevallen binnen het bedrijf is wel heel bijzonder. In de categorie Handel hebben Hans van Beek sr., Hans van Beek jr. en Ko van Beek respectievelijk een gouden en twee bronzen medailles gewonnen. In de categorie Detailhandel heeft Jan van Beek een bronzen medaille gewonnen.

Kaashandel van Beek is gevestigd aan de Smalle Zijde in Veenendaal en staat op weekmarkten door heel Nederland, onder meer Leusden en Amersfoort.