• Rick Genders

'Iedereen heeft een verhaal bij ons automerk'

Advertorial

LEUSDEN Het is de afgelopen jaren erg hard gegaan met de ontwikkelingen in de automobielindustrie. Niet alleen de modellen volgen elkaar snel op, juist de veranderingen onder de motorkap vragen om nieuwe apparatuur en gedegen vakkennis bij monteurs op de werkplaats. Autobedrijf Van 't Klooster aan de Hamersveldseweg laat zien dat lokale autobedrijven hierin een grotere meerwaarde voor hun klanten kunnen creëren.

,,Na de verplaatsing van het Tango benzinestation naar de Groene Zoom twee jaar geleden, is ons voorplein eindelijk ook ons uithangbord geworden'', vertelt Wim Van 't Klooster. ,,Door het zicht op de showroom zien veel mensen nu pas dat we ook beschikken over een mooie, grote werkplaats. We onderhouden niet alleen auto's van Renault, maar ook andere merken.'' Al staan er in de showroom vooral jonge occasions in diverse prijsklassen, Wim kijkt nog altijd even om naar de Renault 4 CV waar het voor het familiebedrijf allemaal mee begon. ,,Het mooiste aan dit werk is dat iedereen die hier komt wel een verhaal heeft bij ons automerk. Vroeger ging men met vijf man in zo'n autootje naar het zuiden op vakantie, dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen.''

WERKPLAATS Wim's broer Henk is verantwoordelijk voor de werkplaats, en houdt zich vooral bezig met de zaken rondom reparaties en onderhoud. Het voordeel van het Erkend Reparateurschap is dat Van 't Klooster direct in verbinding staat met de importeur en de fabrikant, zodat storingen en meldingen snel en professioneel kunnen worden opgelost. Wim legt het graag uit: ,,Door te werken met goed opgeleide mensen en de juiste apparatuur, kunnen we onze klant verrassen met onze oplossingen. Kort geleden hebben we bijvoorbeeld nieuwe diagnose apparatuur aangekocht, zodat we nog sneller probleemoplossend kunnen werken, en ook kostenbesparende alternatieven beter kunnen inschatten.''

RENAULT Door de veranderingen in de markt worden nieuwe en gebruikte Renaults nu ook vaak elders in het land aangeschaft. ,,Wat de meeste mensen niet weten is dat wij dan de Renault gerelateerde garanties en contracten kunnen overnemen, en de klant zo wel de extra service kunnen bieden van een lokale dealer'', verklaart Van 't Klooster. Ook niet Renault rijders profiteren van de mogelijkheden in de werkplaats. ,,We werken kleinschalig en werken voor wat betreft de tarieven concurrerend, de apparatuur die we gebruiken is tevens geschikt voor andere merken. En we verzorgen alles zelf, zoals bijvoorbeeld APK-keuringen en levering/opslag van winterbanden. Door de landelijk voorgeschreven All-in prijzen voor Renaultdealers is de rekening altijd transparant, en dat is ook belangrijk'', besluit Wim.

De showroom van autobedrijf Van 't Klooster is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 14.00 uur. De werkplaats is open van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.15 uur en op vrijdag tot 16.30 uur. Het autobedrijf is te vinden aan de Hamersveldseweg 14.

Voor meer informatie: www.autobedrijfvantklooster.nl, info.klooster@dealer.renault.nl of 033-4941243.