• BDUmedia

Het belang van visitekaartjes voor Leusdense ondernemers

In dit computer tijdperk lijkt het wel of contacten tegenwoordig allemaal digitaal plaats vinden. Bedrijven communiceren met (potentiële) klanten en onderling steeds vaker via e-mail, op social media of door digitale webformulieren. Maar juist bij persoonlijke, lokale contacten is het belangrijk om een blijvende indruk achter te laten. Het belang van een offline marketingtool als een visitekaartje moet hierbij zeker niet vergeten worden. Ook voor bedrijven in Leusden is dit nog steeds een essentiële manier om het bedrijf te presenteren aan zowel potentiële klanten als bij het contact onderhouden met andere ondernemers.

Een visitekaartje is een van de makkelijkste zaken voor een bedrijfseigenaar of een vertegenwoordiger om te maken en bij zich te dragen. Er zijn diverse (lokale) bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van visitekaartjes. Eén van deze partijen is Drukzo voor online printen, dat betaalbare kwaliteit gepersonaliseerde producten levert. Maak een visitekaartje van een eigen ontwerp aan of kies een design in de ontwerptool en in Leusden wordt bestellingen vaak de volgende dag al geleverd. Door de eenvoud is dit iets wat iedere ondernemer kan doen. Lokale kleinere bedrijven hebben vaak een beperkt marketingbudget, maar een visitekaartje mag zeker niet zomaar geschrapt worden. Met een minimale investering kan het namelijk de ideale tool zijn om het meeste gebruik te maken van netwerkmogelijkheden.

Persoonlijk en effectief

Effectief netwerken draait allemaal om het opbouwen van persoonlijke contacten met individuen, iets wat eenvoudig niet gedaan kan worden via een digitaal medium. Het face-to-face element van een gesprek dat eindigt met iemand een fysiek object geven, zelfs zo klein en simpel als een visitekaartje, maakt een verrassend blijvende indruk en de aandacht van enkele personen kan volledig worden betoverd. Daarnaast is er, zelfs met de groeiende reikwijdte van digitale marketing, nog steeds niets dat een ontmoeting kan verzegelen zoals een handdruk en een visitekaartje. Het is vooraf niet altijd te voorspellen wanneer de juiste gelegenheid zich voordoet om contact te maken met potentiële klanten. In de lokale koffiebar, tijdens het forensen met de trein of zelfs in een volle lift kan het overhandigen van een visitekaartje een blijvende indruk maken op mogelijke belangrijke klanten. Natuurlijk zijn er ook moment waar netwerken centraal staat. Bij een bezoek aan een lokaal evenement voor ondernemers in Leusden, mag een visitekaartje dan ook zeker niet ontbreken.

Er kan dus gezegd worden dat visitekaartjes hier zijn om te blijven. Ze zijn betaalbaar, zeer handig en uiterst effectief om lokale bedrijven die extra speciale touch te geven bij het netwerken.