• Arnoud J Spaaij

Hart for her niet voor spierballen

LEUSDEN De sportbegeleiding is altijd aanwezig, je kan overal in het circuit beginnen, met een persoonlijke aanpak, snel of langzaam. Kortom hart for her is de ideale omgeving voor vrouwen om te sporten. Je hebt het helemaal zelf in de hand.

Arnoud J Spaaij

,,Tachtig procent van de vrouwen vindt sporten niet leuk," dat zegt Margriet Diepeveen, eigenaresse van hart for her Leusden. Maar dat ligt bij de sportschool van Diepeveen anders. Eigenlijk is sportschool dan ook geen passende naam. ,,Je kweekt bij ons geen spierballen. Je spieren worden wel sterker en soepeler", legt Diepenveen uit, "in het circuit van 30 minuten kan je instappen waar je maar wilt op de apparaten. In het circuit begeleiden we iedereen persoonlijk." Hoe je wilt sporten wordt vooraf doorgenomen bij hart for her. Het tempo bepaal je zelf en als je veel motivatie moet krijgen zorgt Diepenveen daar ook voor: ,,We geven iedereen dat wat nodig is. Soms een liefdevolle aanpak, dan vertellen we regelmatig hoe goed je bezig bent." Anderen willen graag een hardere aanpak, maar het uitgangspunt van hart for her is altijd dat vrouwen het leuk moeten vinden om te sporten. Vrouwen kunnen tijdens openingstijden altijd gewoon binnenlopen.

MANNEN Voor begeleiding bij afvallen werkt hart for her Leusden met speciale programma's. Daarvoor kunnen ook mannen terecht. Dit wordt dan buiten openingstijden gedaan. Diepenveen: ,,Om af te vallen werken we met het PowerSlim- of BenFit-programma. We zien gelukkig steeds vaker dat mensen het belangrijk vinden om gezond ouder te worden. Onze begeleiding is dan ook langdurig. Je moet toch je levensstijl veranderen. BenFit is een programma om met standaard eten, gewoon uit de winkel, gezond en verantwoord met eten om te gaan. Het PowerSlim-programma is op basis van veel eiwitten en weinig koolhydraten met een jaar gratis na begeleiding."

Afvallen kan dus door sporten maar vooral door bewust te zijn van je eetpatroon en wat je eet. Diepenveen bekent het met een glimlach, ,,Wat dat betreft ben ik zelf ook nog een ervaringsdeskundige."

HEEL BLIJ De succesvolle manier om te sporten voor vrouwen wordt door collega's van Diepenveen ook elders in Nederland met succes aangeboden. Klanten kunnen dan ook met een vakantie rustig bij een andere vestiging hun routine voortzetten. Inmiddels zit hart for her alweer vier en half jaar in Leusden en daar is Diepeveen nog altijd heel blij mee: ,,We zijn heel tevreden. We zoeken daarom ook nog iemand om ons team te versterken."

GRIP OP DE OVERGANG Sporten, afvallen, gezond leven het gaat hand in hand. Daarin biedt hart for her nog meer: ,,Woensdagavond 31 oktober is er de voorlichting Grip op de overgang", geeft Diepenveen aan, "dat heeft ook veel invloed op je leefpatroon." De voorlichtingsavond past prima in training op een eigen niveau. ,,Zeker ook hiervoor geldt", zegt Diepenveen, "dat je hoort wat je zelf in de hand hebt."

a        [hart for her, Hamersveldseweg 58a, Leusden - 033-4320602