• Rick Genders

Grootstedelijke Fashion en lifestyle bij Studio Jill

Advertorial

Leusden De laatste maanden volgen de veranderingen bij winkelcentrum De Hamershof zich in rap tempo op. De opvallendste hiervan is misschien wel de opening van Studio Jill in het oude pand van Adam Menswear. 'Momenteel worden alle Macdenim Stores omgebouwd tot Studio Jill' legt eigenaresse Gea van de Pol uit. 'Ons filiaal in Leusden, waar we 20 jaar hebben gezeten, was nu aan de beurt. Het mocht allemaal wat groter, maar vooral overzichtelijker. Na een stevige verbouwing ging de zaak afgelopen week open, en de eerste bezoekers zijn aangenaam verrast door de complete metamorfose'.

Shopmanager Francilla Nagelhout-Bos is zelf ook nog een beetje verbaasd over de nieuwe look-and-feel van 'haar' winkel. 'De afgelopen weken waren natuurlijk wat hectisch door de verhuizing van Mac Denim naar de nieuwe locatie, en dan heb je niet heel veel tijd om naar het resultaat te kijken. Maar dat het zo mooi zou uitpakken is voor mij ook een verrassing.' Het pand aan de Grutterij is bijna vier keer zo groot als de oude locatie, en heeft alleen daardoor al een compleet andere uitstraling. Ook de manier van uitstallen en de verbreding van het assortiment zorgen voor een winkel die net zo lekker zou passen in de uber-hipste winkelstraatjes van Amsterdam als hier in Leusden.

'Sinds de opening is het eigenlijk alleen maar superdruk geweest, er was geen moment zonder mensen in de zaak. Ik ben superblij dat het zo goed uitpakt, en trots op het team dat dit voor elkaar heeft gekregen. Eigenlijk kunnen we onszelf geen kledingzaak meer noemen, want we hebben een enorme omschakeling gemaakt naar fashion en lifestyle. We verkopen nu ook schoenen, accessoires en zonnebrillen, maar ook artikelen voor in je huiskamer.' legt Francilla uit. 'de hele zaak is ook veel meer gericht op beleving, bijvoorbeeld door onze koffiebar, en ook de mooie grote bank met open haard is een echte eye-catcher.'

De vaste klanten kennen de naam eigenlijk al van het kledingmerk Typical Jill, het eigen label met betaalbare kleding en elke week weer nieuwe items. Ook de overige kledingmerken zijn onuitputtelijk; van Villa, Pieces en Jacqueline de Young voor de jonge meiden, Saint Tropez en Soyaconcept voor de vrouw tot maat 44, er is voor ieder wat wils. In de woon- en lifestylehoek zijn vooral Zusss en 100% Leuk de bekendere merken. En, laten we vooral de cadeautjes niet vergeten. Ook hiervoor kun je bij Studio Jill terecht. Opvallend is ook de hoeveelheid Nederlandse merken, nieuw in het assortiment in bijvoorbeeld het Nederlandse Kledingmerk Helena Hart.

'Het doel van ons team is om onze klanten altijd met een goed gevoel naar buiten te laten lopen.' vertelt Francilla. 'Met de nieuwe uitstraling en de mogelijkheden van deze plek is het nu voor ons een genot om hier te werken.' De plek van de Mac Denim blijft gelukkig niet leegstaan, hier komt ruimte voor een outlet-store. Studio Jill is geopend op maandagmiddag van 13.00 uur tot 18.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, met op vrijdag aansluitend koopavond tot 21.00 uur. Op zaterdag is Studio Jill geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Studio Jill

De Grutterij 6

3831 NE Leusden

033-4941252 

www.studiojill.nl