• Arnoud J Spaaij

Gloednieuw restaurant en bar 'Nog ééntje'

Advertorial

ACHTERVELD Verandering van spijs doet eten. Het spreekwoord lijkt meer dan ooit te passen bij de aanpak van Sandra en Eerhard Voorburg. Halverwege deze maand opende het horeca-echtpaar een heel nieuw restaurant in het etablissement waar ze al jaren de uitbaters zijn.

Dat er veel gaande is in de horeca weet iedereen. Nieuwe ontwikkelingen zorgen nu voor andere manieren van uitgaan en op veel locaties proberen horeca-uitbaters verrassende thema's uit. Bruiloften en partijen in een feestzaal waren ooit de manier om een feestje te vieren, maar er zijn allerlei nieuwe trends. Dat wetende zetten Sandra en Eerhard Voorburg definitief een punt achter de exploitatie van hun feestzaal. ,,Onze zaal stond grotendeels leeg. Gewoon zonde", zegt Sandra.

MOGELIJKHEDEN

Samen met haar echtgenoot nam ze vorige zomer de complexe stap om hun café-bar Buitenlust nieuw elan te geven. Eigenlijk meer dan dat. Het restaurant dat deze maand is geopend is een hele ommezwaai. ,,Er zijn ook veel verschuivingen in de horeca", vult Eerhard aan. ,,Jongeren gaan anders uit dan vroeger. Ze zitten niet meer alleen een hele avond in het café. Daarom hebben we veel nagedacht over de mogelijkheden die we hadden." Met het restaurant denken de twee een gat te vullen. ,,Het is veelzijdig", zegt Sandra, ,,we richten op jong en oud, kleine groepen of mensen die gewoon met z'n tweeën goed willen eten. Ook bijvoorbeeld een zakenlunch kunnen we een goede plek bieden."

MENUKAART

De diversiteit van publiek is terug te zien in het volledig nieuw gebouwde restaurant. ,,Ja, dat was nog een lastige opdracht", zegt Sandra. ,,Wij wilden graag een moderne en gezellige omgeving met een dorps karakter", zo somt ze een wensenlijst op die helemaal is verwerkt in het prachtige interieur. Met een lounge hoekje, een open haard, gezellig gesitueerde tafeltjes voor twee, vier of een klein gezelschap, is er inderdaad voor elk wat wils. De ruime open bar heeft een belangrijke plek in het restaurant. Belangrijk voor een goede kop koffie. ,,Een stukje extra aandacht voor de koffie want eten kan, maar we verwelkomen ook graag de gasten die alleen een kop koffie willen of rustig een tussendoortje willen", licht Eerhard toe. Zo komt gelijk de menukaart ter sprake. Sandra: ,,We hebben de keuken zo verbouwd zodat we verse, smakelijke gerechten kunnen serveren. Onze kok heeft een kaart samengesteld met toegankelijke gerechten voor een breed publiek." De keuken staat centraal. Een enorm raam geeft zicht vanaf het restaurant naar het werk van de chef. ,,Daar bereiden we ook de kleine kaart die we nog steeds in het café voeren", benadrukt Eerhard. Want naast een prachtig restaurant heeft het paar ook nog steeds het vertrouwde café en de kegelbaan. In het café hangt ook het originele bord met de naam van het nieuwe bedrijf. ,,'Nog ééntje' is de naam van het huis van m'n ouders", legt Eerhard uit. Maar wie precies wil weten hoe dat zit, moet dat aan Eerhard zelf komen vragen.

a Restaurant & Bar 'Nog ééntje'Hessenweg 337, Achterveld0342 451327www.nogeentje.nl