• Arjan Klaver

Gezellig en altijd een haalbare kaart

LEUSDEN ,,Ik ga een hapje scoren bij Dirk Vermeulen', is beslist niet tegen dovenmansoren gezegd. Deze ondernemer zit al dertig jaar in het horecavak. Het Zustertje en Snexs zijn enkele van z'n wapenfeiten. En wat is Puddingpop en de Autocross nu zonder cateraar Vermeulen. De Leusdenaar heeft recentelijk weer een succes geopend: Eten bij Dirk.

Dirk Vermeulen en zijn rechterhand Rebecca Jimmink staan in een kakelvers bedrijf dat meer is dan een cafetaria. Het verrassende is dat deze zaak gekoppeld is aan een representatief restaurant. Terwijl tussen de middag in zijn etablissement volop de lunch wordt gebruikt door de zakenman en de winkelaar, toont hij met een nimmer aflatende liefde voor het ondernemerschap zijn zaak. „Alles is volgens mijn smaak ingericht waarbij ik zelfs een deel van de wand van het restaurant gedecoreerd heb met blinkend bestek. Maar dan extra large."

De naamsbekendheid van Eten bij Dirk begint in korte tijd al de nodige proporties aan te nemen. Wat wil je als de lunch voorzien is van de signatuur van Vermeulen. Zijn gasten doen zich tegoed aan heerlijke, warme broodjes, een goed verzorgde uitsmijter, een clubsandwich of de bekende en onovertroffen hamburgers waarvan de bereiding ervan tot een van de keukengeheimen van Vermeulen wordt gerekend.

De ondernemer toont zijn karakteristieke gulle lach. „Behalve de normale hamburgers loont het de moeite om eens de Dirk Burger te proberen of de Biezenkamp Burger. Ook uit eigen keuken. Smaakvolle aanraders, dus. Maar de

mensen kunnen hier aan een van deze gezellige zitjes ook een diner gebruiken met een zalm wrap, uiensoep of pittige gamba's als voorgerecht. Als hoofdgerecht hebben we een behoorlijke kaart met gemarineerde kippendijen of slibtongetjes opgediend met een wisselend aardappelgarnituur en heerlijke salade. Even afblussen met een sorbet of een dame noir en de mensen kunnen er weer tegenaan."

Het is niet zo vreemd dat steeds mensen tussen de middag of 's avonds naar Eten bij Dirk gaan. Het is gezellig en het is qua prijs altijd een haalbare kaart. En die waarden zijn tot in het cafetariadeel doorgetrokken waar de mensen overdag en 's avonds even aan de balie wachten voor de bestelling. Ach, die wachttijd is zo om met een pilsje of een frisje. Maar het kan ook softijs, schepijs of een milkshake zijn."

Natuurlijk heeft Vermeulen de afgelopen decennia veel nieuwe snacks zien komen en gaan. „Het verbluffende is dat de ouderwets snack niet weg te denken is", weet de goedlachse ondernemer. „De kroket, kaassouffle en de frikandel staan nog steeds op eenzame hoogte. Maar ik maak een uitzondering. En dat is de frikandel XXL speciaal. Extra large zullen we maar zeggen. En dankzij de Leusdense events hebben we genoeg ervaring om al het eten en drinken op locatie te verzorgen. Themafeest, bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest. Noem het maar. Maar het kan ook heel simpel door de dag hier te beginnen met een kopje koffie en appeltaart." Een hapje scoren bij Dirk Vermeulen op elk moment van de dag is ook op de Biezenkamp niet tegen dovenmansoren gezegd.

Eten bij Dirk

De Biezenkamp 4 a-b

3831 JA Leusden

033-3034323

info@etenbijdirk.nl

http://www.etenbijdirk.nl