• Slager André van Voorst beveelt zijn klanten alleen het allerbeste aan.

    Flitsend Fotografie - Marina Kemp

Gelderblom biedt het beste

Advertorial

LEUSDEN Dit jaar eet hij met de kerst zelf eens een keer buiten de deur. Maar anders had hij waarschijnlijk uit zijn eigen winkel rib eye steak gegeten. Slager André van Voorst van Slagerij en Partyservice Gelderblom beveelt zijn klanten alleen het allerbeste aan.

Arnoud J Spaaij

Bourgondisch Belgisch. De woorden vallen regelmatig als eigenaar André van Voorst, van slagerij Gelderblom in winkelcentrum Hamershof, uitlegt welke soorten vlees hij vooral aanbiedt in zijn winkel. Van Voorst moet zelf wel een Bourgondiër zijn, want hij houdt van alles wat daaronder valt zo lijkt het. De gezellige vrolijke prater begint gelijk over de fijne uitgebreide culinaire momenten van onze zuiderburen. ,,Voor die smaakbeleving komen we vaak uit bij de keuze van Belgische leveranciers. Die leveren bovendien alleen aan slagers zoals wij. Dus niet aan supermarkten", legt Van Voorst uit. ,,De Belgen weten welk vlees goed is, hoe ze het moeten toepassen en zijn bijvoorbeeld de besten als het gaat om paté's maken. Wij hebben daarom meestal Belgische paté's. In combinatie met door ons zelf gemaakte chutneys is het een van de door ons aanbevolen voorgerechten met de kerst dit jaar. En onze Cranberrysaus, die ook daarbij kan, is dan weer huisgemaakt." Als voorgerecht biedt Van Voorst ook verschillende anti pasti. ,,In combinatie met verschillende soorten rauwe ham. Dat kan je eten als tapas."

Het gaat sowieso deze maand om de aanbevelingen voor kerst. ,,Zeker, we zijn druk met de voorbereidingen. Maar die voorbereidingen beginnen al zo rond september. Iedereen in de zaak denkt dan mee welk vlees en in welke combinaties we het vlees in deze tijd kunnen bieden." De ideeën van vijftien collega bedrijven van Gelderblom komen samen in een mooie huis-aan-huisfolder. ,,Dat zijn de aanbevelingen in de folder die we doen. Onze klanten kunnen hun keuzes aan de hand daarvan maken. Voorgerecht, hoofdgerecht en tot en met het dessert zoals een mini appel-pie en appel-chutney met amandel. Wij zorgen dat het compleet klaarstaat. Ingepakt en wel in een fijne linnen draagtas. En omdat we onze klanten graag extra verwennen doen we daar een doosje Belgische bonbons bij."

In de slagerij biedt Van Voorst ook eigen specialiteiten. Tot die keuzes komt hij door eigen productontwikkeling. ,,Dat deed ik altijd al. En dat doen we hier binnen ons eigen bedrijf ook al jaren." Van Voorst is regelmatig bezoeker van verschillende leveranciers en Meat Expo in Kortrijk. ,,Daar kan ik de krenten uit de pap halen. Zoals rillettes van het Belgasconne-varken. Dat ontdekten we op de expo. Het gestoofde varkensvlees wordt gemengd met ganzenvet. Dat is een heel bijzonder lekkere smaak", zegt Van Voorst.

Hij zoekt naar het beste. Dat blijkt ook uit het vlees van het Wagyu-rund. Een keizerlijke koe. ,,Die wordt volgens Japanse traditie gemasseerd met Japanse saké. Dat levert namelijk het heerlijkste vlees op", zegt hij met passie. Van Voorst kiest voor de beste kwaliteit en dan ook graag voor iets bijzonders. Kwaliteit met een dorpse sfeer. Juist daarom zit hij met zijn bedrijf na 24 jaar nog immer heel tevreden in de Hamershof. ,,Het persoonlijke contact in de winkel. Het dorpse van Leusden. We merken dat klanten daarvoor in de winkel komen." Dochter Sharon, ook werkzaam in de winkel, beaamt de gezellige sfeer: ,,Er komen ook regelmatig klanten van buiten Leusden. En heel veel vaste klanten. Soms kunnen we dan extra service verlenen. Ons team staat voor vriendelijkheid en iedereen staat voor 100 procent achter onze service en producten."

Gelderblom Slagerij & Partyservice,
winkelcentrum Hamershof, De Komeny 7, Leusden