• Bernadette in haar praktijkruimte.

    Arnoud J Spaaij

'Dit is voor iedereen die rust wil'

LEUSDEN Een volle agenda, werkdruk, een steeds sneller leven. Het lijkt allemaal meer toe te nemen. In veel gevallen leeft het leven ons in plaats van dat we zelf genieten van het leven. En velen zijn daardoor zichzelf niet meer. Bernadette Bosch laat mensen weer bewust worden wie ze zijn.

Arnoud J Spaaij

In haar woning in Claverenblad vertelt Bernadette Bosch vol energie over haar nieuwe praktijk Inspiratie MeTime die ze in maart van dit jaar startte. Nogal een schril contrast met hoe ze zichzelf voelde sinds 2017. ,,Ik ging door een donkere periode. Ik werkte in de zorg. Maar ik merkte niet dat alles om me heen me dwong tot een leven waarin ik mezelf niet was. Ik kwam ziek thuis te zitten en het leven hoefde niet meer." Het was een enorm moeilijke periode, maar juist al haar kennis en ervaring hielpen dat Bosch zich realiseerde dat ze daarmee zelf tot de essentie van het probleem doordrong. Het bleek een enorm inzicht. ,,Zoveel mensen lopen vast nu", zegt ze ferm, ,,ik wil dan ook graag iedereen, die rust wil ervaren, helpen. Ik laat mensen bewust worden van wie ze zijn door te spiegelen. Dus lichaamstaal observeren en uitleggen. Ik stel de vragen 'Hoe is het nu, waar ga je naar toe, wat is je handelen, wat doet dat met je?' en daarmee wil ik mensen niet veranderen, maar wel zich laten herinneren wie ze zijn. Het doel is dat je je innerlijke rust weer vindt."

NEUROLINGUISTISCH PROGRAMMEREN Bosch gebruikt niet alleen haar eigen levenservaring in haar praktijk. Haar ervaring als sociotherapeut en groepswerker in de verslavingszorg liggen aan de basis van de manier waarop ze mensen kan helpen. Ze deed coaching-opleiding NLP Practioner en NLP Master-opleiding. NLP, Neurolinguïstisch programmeren is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. Ook volgde ze een tijd yogalessen, mindfulness- en meditatie-avonden, mantrazingen en tai chi. ,,Eind vorig jaar ben ik al gestart als buurtbemiddelaar. Ook daarvoor volgde ik diverse cursussen."

BALANS EN RUST En bovendien vult ze haar hulp aan met reiki en chakramassage. ,,Energie doorgeven is zo belangrijk. Je krijgt je balans terug door negatieve energie weg te nemen. Zo kan ik bijvoorbeeld rugpijn wegnemen. Het werkt door energie te laten doorstromen waardoor je echt tot rust komt."

BUITENMENS Bosch staat tegenwoordig anders in het leven. Dat helpt haar enorm bij de begeleiding van cliënten in haar praktijk. ,,Ik was altijd al een buitenmens. Ik neem daar nu ook veel tijd voor. Ik wandel in de omgeving en zwem in het open water. Ik ben los van de materie. Die nieuwe badkamer of nieuwe keuken hebben geen betekenis. Ik heb jaren meegedaan aan wat totaal niet past."

Met de praktijk van nu richt Bosch zich op individuele begeleiding, maar inmiddels vormen de plannen om ook thema-avonden voor groepen te organiseren. ,,Daarmee heb ik veel ervaring vanuit de tijd dat ik in de kliniek werkte."

Contact kan worden opgenomen via de website www.inspiratiemetime.nl