• Het vaste team van Dierspecialist Manon Beijer: Carola, Manon en Marlim.

    Arnoud J Spaaij

Dierspecialist Manon Beijer

LEUSDEN We willen allemaal het beste voor onze huisdieren. Dierspecialist Manon Beijer weet als geen ander wat het beste is voor onze huisgenoten. Dit jaar opende de winkel in winkelcentrum Hamershof en werd ook nog eens gelijk dierenspeciaalzaak van het jaar.

Arnoud J Spaaij

Een kijkje in de winkel van Manon Beijer leert al snel dat het geen standaard dierenwinkel is. ,,Bij ons is advies dan ook haast het belangrijkste", benadrukt Beijer. ,,Uiteindelijk zijn we natuurlijk wel een winkel, maar we nemen echt de tijd voor iedereen die bij ons binnenkomt." En hoezeer de prachtige winkel ook een luxe uitstraling heeft is het al snel duidelijk dat de vele mogelijkheden bijna altijd wel een goede keuze oplevert voor je hond, kat, cavia of vissen. ,,In voer hebben we dan ook volop keuze. Veel bekende merken waar we bovendien met een aantal merken ook nog eens de goedkoopste zijn. Dat geldt voor Royal Canin, maar bij veel producten hebben we het hele jaar door een vast lage prijs." Veel klanten weten dat nog niet. Wellicht misschien omdat Dierspecialist Manon Beijer pas sinds mei geopend is in Leusden. Met een app op een smartphone wil Beijer nu meer informatie aan haar klanten geven. ,,We gebruiken de app voor een leuke actie. Bij iedere bestede euro in de winkel spaar je punten. Je kan daarmee 7,50 euro korting bij een volgende aankoop krijgen. Via de app ontvang je ook telkens een voucher waarmee je 15 procent korting kan krijgen op een product dat iedere twee weken weer wisselt." Het is duidelijk, eigenlijk moet iedere dierenvriend die regelmatig terug komt de app downloaden, want het biedt veel mogelijkheden. Je kan er zelfs 24 uur per dag vragen over je huisdier mee stellen aan het team van Dierspecialist.

,,Mocht een huisdier weglopen of bijvoorbeeld van vuurwerk schrikken dan kan dat ook gemeld worden via de app. Iedereen in de omgeving met de app van Dierspecialist krijgt dan een melding om naar je huisdier uit te kijken. Super handig", vindt Beijer.

De komende weken zijn natuurlijk best spannend voor veel dieren. ,,We geven ook advies hoe je het beste met vuurwerkangst bij dieren om kan gaan. Natuurlijk moet je daarmee vroeg beginnen maar mocht je nu toch zien dat je hond of kat er last van heeft dan kunnen we nog heel goed adviseren", bevestigt Beijer.

,,We hebben dan ook een team van ervaren dierspecialisten", vertelt Beijer. Zelf deed ze een opleiding management-dierverzorging, kynologische-instructie en hondentrimmen. Haar twee vaste medewerksters hebben ook de nodige opleiding en ervaring. En een van de medewerksters wordt nu door Beijer weer opgeleid als hondentrimster.

Er is de komende tijd ook weer van alles te beleven bij Dierspecialist. ,,We gaan in de kerstvakantie kerstkoekjes bakken", zegt Beijer wijzend op de versafdeling met vlees, hondenkoekjes en andere lekkernijen voor dieren. Via de app en sociale media laten we nog even weten wanneer precies."

Dierspecialist Manon Beijer, 't plein 46, 3831CR Leusden - facebook.com/dierspecialistmanonbeijer/