• Iedere specialisatie in de winkel heeft een eigen afdeling.

    Arnoud J Spaaij

Dierspecialist in De Hamershof

LEUSDEN Dierspecialist Manon Beijer is nieuw in De Hamershof. De prachtige nieuwe winkel aan 't Plein is een maand open en bevat nu al heel veel ervaring en specialisme voor tal van huisdieren.

Arnoud J Spaaij

Manon Beijer wist altijd al dat ze een eigen zaak voor huisdieren wilde en met de opening van de winkel in Leusden gaf ze invulling aan die wens. Beijer (27) deed een opleiding management-dierverzorging, kynologische-instructie en hondentrimmen. Na haar opleiding ging ze aan de slag als hondentrimster in Hoogland en toen de kans kwam een winkel te openen nam ze die met beide handen aan.

WARME BAKKER In de winkel vallen onmiddellijk twee dingen op: de warme bakker en de slagerij. Duidelijk dat Dierspecialist Manon Beijer de zaken anders aanpakt dan de meeste dierenwinkels. ,,Daarvoor hebben we bewust gekozen", legt Beijer uit. ,,Wij waren hiermee ook de eersten. Inmiddels zijn er andere winkels van Dierspecialist die dit ook hebben." In de bakkerij kan Beijer hondenkoekjes bakken van een speciaal deegmix. Vers en met een heerlijke geur speciaal voor je eigen hond. ,,Het deegmix kunnen mensen ook gewoon kopen en zelf thuis de koekjes maken", gaat Beijer verder. ,,En daarnaast hebben we ook een heel assortiment petsnacks." Dat assortiment gaat verder dan hondenkoekjes, want Beijer heeft ook voer voor katten, konijnen en zelfs voor slangen. Zo komen we al snel terecht bij de royale slagerij counter waar in een grote koeler allerlei speciaalvoer ligt. ,,Er staat nog net geen slager die het vlees voor de honden vers klaarmaakt."

HONDENTRIMSALON Ongeveer de helft van de winkel bevat producten voor honden. Daarnaast zijn er veel spulletjes voor katten. De rondleiding brengt ons langs een bellenblaas voor honden, speeltjes voor hamsters en fraaie poezenmandjes. Achterin de zaak is de hondentrimsalon. ,,Hondenbaasjes kunnen hier ook zelf hun hond wassen en met de föhn weer drogen." En lachend voegt Beijer toe: ,,Dat scheelt heel wat troep in huis." Natuurlijk kunnen honden ook op deskundige wijze getrimd worden door Beijer zelf. ,,Dat is ook voor veel mensen geen doen thuis. Bovendien kan ik zelf heel goed overweg met allerlei verschillende honden."

RIJKELIJK GESORTEERD Een ruim deel is ook besteed aan producten tegen vlooien, teken en andere nare kwaaltjes waaraan dieren kunnen lijden. ,,We zijn rijkelijk gesorteerd", zegt Beijer. ,,Het gaat er ook om dat mensen daar een goed advies bij krijgen. Dat is voor ons belangrijk. Ook kunnen producten via de website worden besteld en bij ons worden afgehaald."

HULP Met zoveel keuze in het assortiment is het van belang dat de nieuwste producten beschikbaar zijn. Daarvoor krijgt Beijer hulp van haar vriend. ,,Hij richt zich op nieuwe en innovatieve ontwikkelingen. Hij bezoekt daarvoor onder andere beurzen, zelfs in Duitsland."

a[ www.dierspecialist.nl