• ,,We leggen onze gasten van ’s morgens tot ’s avonds in de watten.''

    Arnoud J Spaaij

De Mof op de vertrouwde locatie

Advertorial

LEUSBROEK Nabij landgoed De Boom in het rustige Leusbroek ligt een klein paradijsje. Bart-Jan en Claudia van der Weide werken er al 25 jaar om er hun gasten telkens weer te laten genieten. Lekker eten, een fijn drankje en een goed feest. En dat alles met de persoonlijke aandacht van het echtpaar Van der Weide.

Arnoud J Spaaij

In de tuin van restaurant De Mof heerst een serene rust. Het prachtige weer van de afgelopen dagen geeft een extra gevoel van gastvrijheid. Het terras dat twee jaar gelden, samen met een nieuwe kleine zaal en sfeervolle bar, werd aangelegd was dan ook bedoeld voor een wat intieme sfeer.

Bart-Jan van der Weide: ,,We merkten dat we onze gasten zo meer rust konden geven. Deze helemaal nieuw aangebouwde zaal heeft daarom een eigen ingang en is helemaal apart te gebruiken. Gasten kunnen hier binnen of buiten gebruik maken van een barbecue. En naast de ingang zijn ook de toiletten geheel gescheiden van de andere faciliteiten in het pand."

HOERCA-ECHTPAAR Toen Bart-Jan 25 jaar jaar geleden De Mof overnam van zijn moeder, in eerste instantie met zijn broer, was het restaurant al een begrip in de omgeving. Het was toen alleen open voor partijen. Toen enkele jaren daarna zijn vrouw Claudia een keer proef meedraaide was daar onmiddellijk het horeca-echtpaar dat De Mof een heel eigen sfeer zou gaan geven.

De Mof is nu van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur geopend voor diner en op zaterdag en zondag al vanaf 12.00 uur voor de lunch. Daarnaast biedt het bedrijf complete arrangementen. Voor feesten, partijen en bruiloften. En met name ook voor bruiloften kan men veel verwachten. Bart-Jan: ,,Met 5 koks bieden we een persoonlijke kwaliteit. Een klassieke keuken met dagverse gerechten. We zijn flexibel, want gasten kunnen bij ons zelf kiezen. Bruiloften worden helemaal naar wens van het bruidspaar verzorgd." De Mof is ook nog eens een unieke trouwlocatie. Niet alleen is er een trouwhof in de tuin, maar exclusief kan er ook worden getrouwd op landgoed De Boom en zelfs op hei in Den Treek, exclusief in Leusden en omgeving. Claudia: ,,Doordat we zelf meewerken in het team kunnen we ver gaan. We doen het hele plaatje zelf en zijn dan ook altijd allebei aanwezig. Onze gasten zien dus op hun bruiloftsfeest dezelfde vertrouwde gezichten als bij de bespreking vooraf." Bart-Jan: ,,En het is ook belangrijk dat je dit werk leuk vindt, dat merken de gasten natuurlijk ook."

VERTROUWD Maar het echtpaar is ook erg blij met het team van medewerkers. ,,We hebben veel mensen om ons heen die al langer bij ons werken. Ook dat zijn voor gasten, die vaker bij ons komen, natuurlijk vertrouwde gezichten. Dat wordt gewaardeerd merken we."

Bart-Jan en Claudia hebben bij het jubileum dat ze de komende maand vieren ook gedacht aan een verjaardagsmenu dat ze hun gasten kunnen bieden. ,,Gasten die daarvan gebruik willen maken kunnen telefonisch reserveren en aangeven dat ze graag gebruikmaken van de '15 kleine gerechtjes voor een klein prijsje', zoals het minipartijtje wordt genoemd op de website, zie www.demof.nl.