• Wethouder Kiel knipt onder toeziend oog van eigenaar Hu het lint door.

    Arnoud J Spaaij

Chardonnay officieel geopend

LEUSDEN Eens draafden er paarden en nog weer later dansten honderden jongeren er op de muziek van de Veronica Drive-Inn Show, maar niets herinnert daar nog aan in de nieuwste aanwinst van gemeente Leusden. Restaurant Chardonnay is nu officieel geopend.

Arnoud J Spaaij

Het compleet verbouwde pand van de voormalige Klaveet aan de Postweg ontving al een poosje gasten. ,,Dit was voor de koks en de andere medewerkers om vast geleidelijk op gang te kunnen komen", zegt Michael Hu, mede-eigenaar van het nieuwe ruim 350 zitplaatsen tellende restaurant.

EERSTE KEER Vorige week vrijdag waren enkele honderden genodigden aanwezig bij de officiële opening. Daarvoor had Hu niet alleen familie, vrienden en heel veel buren uitgenodigd, maar voor het doorknippen van het lint was ook wethouder Patrick Kiel aanwezig. Kiel feliciteerde Hu en zijn compagnons van harte en was blij dat zijn eerste openbare handeling als kersverse wethouder de opening van zo'n prachtig restaurant is geworden.

FRANS EN OOSTERS Veel gasten dus bij de opening die allemaal een plekje kregen van de gastvrouwen en gastheren om te genieten van een overheerlijk diner dat voor deze gelegenheid een speciale selectie van de kok was. In tegenstelling tot de mogelijkheden die men anders heeft bij Chardonnay.

Hu ontwikkelde op basis van all-you-can-eat met Chardonnay een heel nieuw concept. Hij koos voor een chique uitvoering, waarbij de bestelling aan tafel wordt opgenomen en geserveerd. Daarvoor kan per gang worden gekozen uit een grote hoeveelheid gerechten die veelal bedacht zijn in de Franse keuken en die af en toe beïnvloed zijn met Oosterse ideeën.

Alleen voor het dessert geldt een uitzondering, dat wordt midden in het restaurant op een feestelijk buffet gepresenteerd. Van een tijdslimiet is geen sprake. Gasten kunnen voor een vast bedrag onbeperkt eten zolang de keuken geopend is.

UITZICHT Het enorme pand heeft een complete gedaanteverwisseling ondergaan. Was de dressuurbak in de vorige indeling nog herkenbaar, Hu heeft nu gekozen voor een ingang aan de voorzijde en de talloze tafels zijn sfeervol in kleine en ook ruime zitjes verdeeld om de centrale keuken. Met een internationale inrichting die doet denken aan een luxe hotel of sfeervolle cruiseboot heeft het interieur een identiteit die nergens in de omgeving te vinden is.

En, misschien wel het slimste idee van de inrichting, een ruime serre biedt voor een groot aantal gasten een magnifiek uitzicht op de aangrenzende weilanden en het langslopende klompenpad. Ongetwijfeld kan menigeen, terwijl hij of zij hier een vorkje prikt, straks genieten van hazen, jagende roofvogels of schitterende vergezichten die de natuur biedt op deze plek biedt.

Dit prachtige decor, waarin Chardonnay nu officieel haar deuren heeft geopend, krijgt de culinaire liefhebber er ook nog eens voor niets bij.