• Barbara Lens voor haar winkel met uitgebreide collectie aan stenen, sieraden en nog veel meer cadeautjes

    Mariska Stehouwer

Barb4Style voor authentieke cadeautjes

Advertorial

LEUSDEN Een authentieke cadeauwinkel waar de prijsjes beginnen vanaf 40 eurocent en waar keuze is voor jong tot oud. Zo'n winkel bestaat nog en is te vinden op De Biezenkamp 88 waar Barbara Lens ruimte heeft voor haar uitgebreide collectie van edelstenen, kristallen, mineralen en sieraden.

Maar behalve stenen heeft Lens ook een ruime keuze aan natuurlijke cadeauartikelen, mode-, woon- en lifestyle accessoires, boeken, veganistische verzorgingsproducten, tassen en omslagdoeken. Een groter pand is als een droom die uitkomt voor de Leusdense ondernemer. Jarenlang stond ze met haar edelstenen, kristallen en mineralen op markten en beurzen tot ze in maart 2016 een klein winkelpand op De Biezenkamp kon huren. De verhuizing naar nummer 88 eind september leverde vier keer zoveel ruimte op die Lens geheel inrichtte volgens Feng Shui, in de kleuren die passen bij de windrichting voor een positieve energiestroom. ,,Ik wil dat mensen die hier binnen stappen een 'feel good experience' hebben. Ze komen niet alleen binnen om een cadeautje te kopen maar gewoon ook om te kijken en voor een babbeltje."

De grote tafel midden in de ruimte is behalve praattafel ook in gebruik bij de workshops die Lens organiseert. ,,Op 17 december gaan we weer met elkaar aan de slag om een origineel kerststuk te maken met authentieke materialen vergezeld met een home-made lunch." Regelmatig geeft Lens ook workshops over edelstenen waarbij zij veel informatie geeft over de werking van de edelstenen. ,,Ik begin nooit zomaar met uitleggen. Een steen past bij een persoon. De keuze voor een steen gebeurt vanzelf want je onderbewuste maakt al een keuze voordat je er over nadenkt en die keuze klopt eigenlijk altijd." Van inkoop tot verkoop of zelf een uniek persoonlijk sieraad maken van de stenen, alles doet Lens zelf voor haar winkel. ,,Dat is het mooie, ik mag elke dag mijn passie uitvoeren. Als kind was ik al gefascineerd door bijzondere stenen en etherische oliën waar ik al allerlei mengseltjes mee maakte. Bij de inkoop kan en wil ik alles zelf voelen en ervaren, elk item is met de grootste zorg uitgezocht."

MASSAGE EN COACHING

Een aantal jaren heeft de Leusdense doorgebracht in Zuid-Afrika waar zij op diverse momenten de bevestiging kreeg om door te gaan met haar edelstenen en hetgeen de aarde te bieden heeft maar ook om andere mensen te helpen hen in hun kracht te zetten en te inspireren. Behalve verkoop van vele artikelen heeft ze ook nog een aangrenzende ruimte voor aromatherapeutische massage, coaching en adviezen over hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen. Tijdens Proef De Biezenkamp op 23 december staan vanaf 10.00 uur de kersthuisjes gevuld met de ondernemers van De Biezenkamp waar Barb4Style een eigen kersthuis heeft waar behalve cadeautjes ook cadeaubonnen zijn te verkrijgen. Haar website www.barb4style.nl wordt op dit moment vernieuwd maar Barb4style is te volgen op Facebook waar ze op dit moment een Kerst- en Feestactie heeft waar een bijzondere seleniet lamp te winnen valt.