• Fred van Ewijk is voor vele Leusdenaren een bekende. Jaren werkte Van Ewijk met veel plezier bij de familie Wahle in De Hamershof.

    Arnoud J Spaaij

'Alles is een slagje beter'

LEUSDEN Buiten nodigen enkele tafeltjes en stoelen iedereen van harte uit voor een kop koffie. Fred's Deli & Vers is dan ook een kleine supermarkt waar het gaat om aandacht, sfeer en alle producten die een slagje beter in kwaliteit zijn dan elders.

Arnoud J Spaaij

Fred van Ewijk is voor vele Leusdenaren een bekende. Jaren werkte Van Ewijk met veel plezier bij de familie Wahle in De Hamershof. ,,Ik werkte er met heel veel plezier. En toch zat in m'n achterhoofd dat ik nog eens iets anders wilde doen. Voor mezelf en op een eigen manier", begint Van Ewijk bij een kop verse koffie in de hoek van zijn nieuwe winkel in winkelcentrum Zuidhoek in de Tabaksteeg.

TIJD VOOR DE KLANT Van Ewijk bedacht alles zelf in de ruim gesorteerde zaak. ,,Niet alleen welke producten, maar ook de indeling, de inrichting en de manier waarop we service verlenen. Want graag wil ik de tijd hebben om de klanten te kunnen bedienen en te adviseren. Mensen die even snel wat nodig hebben kunnen hier terecht, maar ook als je op je gemak zelf een verse salade wil samenstellen."

ZONDAG OPEN Fred's Deli & Vers biedt alles op maat voor de klant. Dat begint al 's morgens. ,,We gaan om 08:30 uur open. Als je de kinderen naar school hebt gebracht, heb je gelijk de gelegenheid hier boodschappen te doen. We luisteren echt naar wat de mensen willen. We gaan bijvoorbeeld vanaf 16 september iedere zondag open. Dan is hier de rommelmarkt op het plein en voor ons de start van de zondagsopening.'' Van Ewijk heeft niet alleen op dat punt naar zijn klanten geluisterd. Inmiddels is, na de opening enkele maanden terug, het assortiment al aangepast. ,,Klanten vroegen om zuivel en we kennen nu een assortiment cadeaupakketten. Kant en klaar vanaf ongeveer een tien à vijftien euro, maar je kan deze ook helemaal zelf samenstellen.''

ZUURSTOK Eigenlijk alles in de ruim opgezette winkel is op deze prettige manier te koop. Terwijl Van Ewijk uitlegt dat hij zorgt voor een productkwaliteit die altijd boven de andere zaken in de omgeving uitsteekt, komt een kind een losse zuurstok voor een euro kopen. ,,Oud Hollands snoep; dat kan ook per stuk. Je kan bijna alles ook in kleine hoeveelheden kopen. Speciaal voor kleine huishoudens, voor ouderen of gewoon omdat je niet zo heel veel nodig hebt", verfijnt Van Ewijk zijn uitleg.

,,We snijden een stuk kaas zo groot als je wilt, je kan gewoon één appel kopen en hebben recent eieren, boerenzuivel en maaltijden in het assortiment opgenomen."

AANVULLING VOOR LEUSDEN Veel producten komen ook uit de nabije omgeving. ,,We werken nog aan meer streekproducten, maar we verkopen bijvoorbeeld wijn van Salentein. Gezien de plek, de voormalige weilanden van Koepon, ook een extraatje. Zo willen we graag onderscheidend zijn maar ook een aanvulling voor Leusden", besluit Van Ewijk.

a [fredsdelienvers.nl                        Fred's Deli & Vers is ook actief op Facebook