• Maarten Huisman

AFAS Software wint Koning Willem I Prijs

LEUSDEN AFAS Software uit Leusden heeft de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf gewonnen. Dit werd maandag bekendgemaakt tijdens de officiële uitreikingsceremonie in Stadsschouwburg Nijmegen.

Het bedrijf uit Leusden werd in april dit jaar verrast met een plek in de finale en maandag gingen ze er met de prijs vandoor. Die werd uitgereikt door staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en voorzitter van de Koning Willem I Stichting Klaas Knot, in aanwezigheid van Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de Provincie Gelderland en Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen.

DURF De onderneming werd onderscheiden voor de mate waarin het in de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen heeft getoond. Met het winnen van de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf laat AFAS Software uit Leusden de ondernemingen Royal HaskoningDHV uit Amersfoort en het Sappenmeerse Eska B.V. achter zich.

STICHTING De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën 'grootbedrijf' en 'MKB' uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.