• SP Leusden

SP Leusden kiest Annet Belt als lijsttrekker

LEUSDEN In een historische en goed bezochte ledenvergadering van 2 november hebben de leden van de SP Leusden unaniem Annet Belt als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Leusden gekozen. De partij doet voor het eerst in haar geschiedenis mee aan deze verkiezingen. Tevens werd het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Annet Belt is in de gemeente Leusden bekend van haar activiteiten namens de Leusdense huurders In de overkoepelende huurdersorganisatie Huurders Leusden Voor Elkaar (HLVE) en in het Platvorm voor Sociale Zekerheid, inmiddels de Raad voor Cliëntenparticipatie Leusden (RCL). ,,De SP is ervan overtuigd dat Annet Belt een kwalitatief zeer sterke lijst van 13 kandidaat raadsleden aanvoert'', aldus de partij in een persverklaring.

De leden van de SP hebben ook het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. ,,De SP wil dat in de politiek de mens weer centraal staat. De partij pleit voor een solidaire samenleving waar we elkaar helpen en zorg hebben voor elkaar'', stelt de partij in de persverklaring. ,,Speerpunten uit het programma zijn: betaalbaar wonen en uitbreiding van sociale huurwoningen, bestaanszekerheid voor iedereen, recht op zorg, zeggenschap voor bewoners, terugkeer van de bus in de wijken, schoolzwemmen voor ieder kind en een duurzame samenleving met respect voor mens, dier en milieu.''

SP-kandidaten voor de gemeenteraad: Annet Belt (lijsttrekker), Ruud Stuivenberg, Guus van Ginkel, Patrick Coolen, Joop Welter, Hester Veltman, René Lith, Ferrie Groosmuller, Wytse Tegelaar, Ton Rietbroek, Frank Otter, Paul Heuberger (lijstduwer) en Wim van Leeuwen (lijstduwer).