• Lex van Lieshout

Debat 'Leusden Vitaal' in Fort33

LEUSDEN Op dinsdag 6 maart, vindt het Leusden Vitaal debat plaats in Fort 33. Inwoners krijgen de kans om hun vragen te stellen. Kandidaten van de verschillende partijen geven hun visie op hoe Leusden er uitziet als een gezonde en vitale gemeente.

Het debat staat onder leiding van Leusdenaar Daan Bleuel, contentmanager bij BDUmedia. In die functie is hij onder meer verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van de Leusder Krant. In het verleden was Bleuel ook als journalist verbonden aan de Leusder Krant.

Het 'Leusden Vitaal'-debat valt midden in de LeusdenFit week. Leusden Vitaal en LeusdenFit hebben beide als doel de inwoners van Leusden gezonder en vitaler te maken. Een vitaal Leusden is een gemeente waarin iedereen kan meedoen en waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Sport activeert en verbindt. Vandaar dat deze groepen samengebracht worden tijdens het Leusden Vitaal debat. Elke doelgroep heeft haar bijdrage geleverd aan de thema's die deze avond aan bod komen. De samenwerkende ouderenorganisaties (SOL), vertegenwoordigers van Leusdense sportverenigingen en jongeren van Fort 33 (zoals De IJsbreker tegenwoordig heet) bevragen de raadskandidaten op het beleid van de afgelopen jaren en delen hun wensen voor de toekomst.

Het debat vindt plaats in Fort 33, een bijzondere ontmoetingsplek in de gemeente.