• Foto Rinus van Denderen

'De Biezenkamp wordt een écht winkelcentrum'

LEUSDEN Voorzitter Tim van Voorst van de winkeliersvereniging De Biezenkamp is te spreken over de samenwerking met de gemeente. ,,Na jarenlange stilstand is er in de laatste raadsperiode veel vooruitgang geboekt." De toekomst ziet hij dan ook vol vertrouwen tegemoet. Deze zomer worden supermarkt Lidl en de appartementen erboven opgeleverd. ,,Dan hebben we een fraai winkelcentrum.''.

Frits van Breda

Toen Van Voorst en zijn vrouw in 2012 'The Readshop Expres' begonnen zou het winkelcentrum snel vernieuwen. ,,Het heeft allemaal veel langer geduurd dan we verwacht hadden. Er was sprake van een complete stilstand. Er werd alleen maar gepraat over gerechtelijke procedures. We kwamen geen steek verder", blikt Van Voorst terug.

ELAN Met het aantreden van een nieuw college kwam er vier jaar geleden verandering in de situatie, aldus Van Voorst. ,,Er was sprake van nieuw bestuurlijk elan. Er gebeurde weer wat." In augustus 2014 nam de gemeente het initiatief tot het instellen van een klankbordgroep waarin ook omwonenden mee konden praten. Toen bleek dat de oorspronkelijk plannen met betrekking tot het zogeheten U-blok niet gerealiseerd konden worden, werd in relatief korte tijd het oude winkelblok gerenoveerd. Toen ook het centraal gelegen grasveld, verworden tot een drassige modderpoel, verdween om plaats te maken voor bestrating werd een volgende stap gemaakt. Van Voorst: ,,Er is nu sprake van een serieus winkelplein."

VERVELENDE AANBLIK Dat er nog steeds geen overeenstemming is met twee bewoners die niet mee willen werken aan het opknappen van het U-blok begrijpt Van Voorst niet. ,,Serieuze biedingen hebben tot nu toe tot niets geleid. Het enige dat we kunnen doen is afwachten. Het blijft een vervelende aanblik."

Nog dit jaar zijn de problemen rond de bereikbaarheid van het centrum achter de rug. Door de bouwwerkzaamheden zijn de winkels niet voor iedereen goed bereikbaar. Na overleg met gemeente en bewoners zijn tot nu toe oplossingen gevonden. Vier jaar geleden zei wethouder Jan Overweg in een bijeenkomst: 'Niet doen wat niet kan en doen wat kan'. Van Voorst: ,,Zo heeft zich altijd opgesteld."

Benieuwd wat de lokale politieke partijen van dit onderwerp vinden? Lees dan de papieren editie van Leusder Krant.