• D66 Leusden

D66 kandidaten-lijst mix oud en nieuw

LEUSDEN Dat Albert Dragt lijsttrekker wordt voor D66 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 was al bekend. Inmiddels zijn ook de namen bekend van de overige D66-ers op de kandidatenlijst.

De definitieve lijst werd gepresenteerd op woensdag 15 november. De eerste acht kandidaten op de lijst hebben zich beschikbaar gesteld als raadslid. De lijst is aangevuld met zogenaamde lijstduwers. Zij zetten hun bekendheid in Leusden en hun ervaring in de lokale politiek graag in voor de partij. 

MOOIE MIX Lijsttrekker Albert Dragt is blij met de kandidatenlijst. ,,Lijst 1 is een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten geworden.'' Hij vindt het belangrijk dat de standpunten en het gedachtegoed van D66 na de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw tot uitdrukking worden gebracht in het beleid van de gemeente Leusden. 

Net zoals hij dat zelf de afgelopen jaren als wethouder heeft mogen doen. ,,Belangrijke uitgangspunten daarbij waren en zijn nog steeds, eigen verantwoordelijkheid van burgers en zorg voor de zwakkeren in onze samenleving. Een duurzame en toekomstbestendige samenleving. En een open, transparante en dienende overheid met oog voor de belangen van onze inwoners." 

De kieslijst voor D66 ziet er als volgt uit.   

1.  Albert Dragt   

2.  Jan Mülder     

3.  Ank van Woerdekom  

4.  John van Halderen  

5.  Martijn Kraa  

6.  Charlotte van Mourik  

7.  Wietse Bakker  

8.  Quirine van Mourik-van Laarhoven  

9.  Nils Zelle  

10. Mariëtte Schepers 

11. Rico Bakker  

12. Ad Kooijman  

13. Sylvia den Herder 

14. Roel Madiol