• Mitchell van der Veer zorgde tegen Volendam voor de 1-1.

    Foto Rinus van Denderen

Weer geen winst voor Roda'46-zaterdag

Leusden Tot twee keer toe kwam Roda'46 op voorsprong tegen JSV Nieuwegein. Toch zat een tweede seizoensoverwinning er niet in voor de Leusdenaren. De thuisploeg kwam tien minuten voor tijd terug tot 2-2 en daarna werd er niet meer gescoord.

 

Als het aan Jaap de Greef had gelegen dan was het anders afgelopen. De doelman popelde vlak voor tijd om mee naar voren te gaan bij een corner. Drie weken geleden was dat tegen De Bilt succesvol. Nu floot Willem Romp zijn jonge doelman terug. ,,Tegen De Bilt stonden we achter. Nu wilde ik niet het risico lopen om ook dit gelijke spel uit handen te geven. Ik vond het wel mooi dat Jaap zo gretig was.''

Die gretigheid ontbrak overigens bij veel medespelers. Roda speelde in Nieuwegein heel matig. ,,Ik vond dit zelfs onze slechtste wedstrijd van het seizoen'', aldus Romp. ,,Het lukte ons geen enkele keer om de bal vijf keer achter elkaar over te spelen. En zelfs dan kun je nog winnen ook.''

Buiten de twee treffers - Charif Esadik (0-1) en Jamal Lachkar (1-2) - kreeg Roda nog een paar flinke kansen om te scoren. De beste was voor Mitchell van der Veer. Zijn schot werd net voldoende gesmoord door de doelman, waardoor de bal vlak voor de doellijn stil kwam te liggen. 

 

De Leusdenaren moesten zodoende genoegen nemen met een gelijkspel. Zaterdag is de ploeg vrij. Voor de beker moet de tweedeklasser tegen AC Amsterdam. Die wedstrijd wordt midweeks gespeeld, aangezien de Amsterdammers competitieverplichtingen in het weekeinde hebben.