• Levi Parinussa is één van de nieuwkomers bij Roda'46-zat. Hij komt over van VVZ'49.

    Ronald Kersten

Voetbalclubs zijn uitgewinkeld

LEUSDEN De sluiting van de overschrijvingstermijn is voorbij. Hierdoor is nu al goed zichtbaar hoe de contouren van de voetbalselecties voor het nieuwe seizoen zijn. Bij veel amateurclubs was het vorige week nog een komen en gaan van spelers. De clubs uit de gemeente Leusden deden niet echt mee aan die gekte.

De enige last-minute-transfer was die van Tim van de Ham. Hij keert terug bij Roda'46, na een uitstapje bij Bennekom, en is één van de vier nieuwkomers in de zaterdagselectie van Willem Romp. De promovendus hield zich koest op de 'transfermarkt'. Dat was ook niet zo raar. Want liefst vier talenten stromen door vanuit JO19-1. ,,We hebben een selectie bij elkaar gezocht die bij onze visie past'', legt Romp uit. ,,Daar waar je gaten hebt moet je die van buitenaf invullen. We misten scorend vermogen, daardoor haalden we bijvoorbeeld Nigel van Zelst erbij. Onze grootste winst is dat we de huidige ploeg grotendeels bij elkaar konden houden. Daar hebben we veel energie in gestopt.''

Roda-zondag krijgt er eveneens een handvol spelers bij. Die komen echter allemaal uit JO19-2. Igor van Gelderen is er niet minder blij mee. ,,Ik ben zeer tevreden met de groep die we nu hebben en denk dat we er als team op vooruit zijn gegaan. Mooi dat er nu een goede doorstroming vanuit de jeugd is.''

Bij Achterveld veranderde er het meest. Dat kwam door de switch naar het zaterdagvoetbal. Ferry Marks, de opvolger van Janco Heimgartner, start met een groep van 35 spelers en drie keepers. ,,Dat zijn er een heleboel'', weet de trainer uit Almere. ,,Wat ik vooral mooi vind bij Achterveld is het enthousiasme dat bij de club aanwezig is. Iedereen kijkt heel erg uit naar het nieuwe seizoen. Dat is leuk om mee te maken. Het huidige team heb ik zien spelen. De nieuwe jongens ken ik nog niet. Een aantal van hen komt van hoger spelende clubs. Ik denk dat je daar alleen maar blij mee kan zijn.''

Roda'46-zaterdag

Nieuw: Nigel van Zelst (Saestum), Levi Parinussa (VVZ'49), Cedric Sangwa (LRC Leerdam) Tim van de Ham (Bennekom), Jesper van Dalen, Olaf de Rijk, Niels van Ankum, en Dyon da Cruz Pinto (allen JO19-1).

Weg: Wesly van Ojen (Delta Sport), Jamal Lachkar (SDZ), Jermain Cikic (AFC-Zaterdag).

Roda'46-zondag

Nieuw: Lotfi Ibn Tahar (geen club), Nabil Hamidi (VVZA), Bram van Laatschot, Davor Lambrechts, Nick Grootfaam, Denilson van Aanholt en Rick Tolboom (allen JO19-2).

Weg: Calvin Nenger (AFC Quick 1890), Mozes Hoppenbrouwer (Hooglanderveen), Ranike Mota, Raymond van Kalleveen, Leon van Mourik en Daan Vis (allen gestopt).

Achterveld

Nieuw: Sven van Rossum, Gerben van Doorn, Teun Izaks (allen Valleivogels), Rudy Baalman, Joost van de Heuvel (Hoevelaken), Jelle Neumann, Rens Brand (beiden Scherpenzeel), Miguel Scheek (BZC'13). Frank Zevenbergen, Jochem Mispelaar en Lenn Kollen (allen eigen jeugd), Tjeerd van Middelaar, Freddy Baalman en Stephan van Ruitenbeek (allen vierde team).

Weg: Jordy Doornebal, Remo van Ruitenbeek, Joery Boutens en Tim Wouters (allen gestopt).