• Aike de Vette maakte tegen SEC de 2-0.

    Erik van't Land

Achterveld slecht SEC-muur drie keer

ACHTERVELD Voor de zoveelste keer dit seizoen trof Achterveld een tegenstander die alleen maar bezig was met tegenhouden. Dankzij twee treffers van Friso Drewes en tussendoor één van Aike de Vette werd de SEC-muur drie keer beslecht. Meer zat er niet in voor Achterveld. ,,Ik vind SEC een heel matige tegenstander'', aldus Jacco Meurs. ,,Maar kom er maar eens doorheen als ze zover inzakken en elke bal die ze voor hun voeten krijgen hard naar voren peren. Je moet in zo'n wedstrijd niet alleen het tempo hooghouden en scherp voor het doel zijn, maar ook heel secuur in de passing. Dat lukte maar een paar keer."
Dat was uiteindelijk genoeg voor een 'reguliere' 3-0 overwinning. Bij Achterveld ontbrak topscorer Sven van Rossum. De spits meldde zich 's morgens vanwege ziekte af. Jelle Neumann nam zijn positie over, terwijl De Vette een basisplaats kreeg als aanvallende middenvelder.
Tien minuten voor tijd liet Meurs de jonge Sil Hogeboom debuteren. De rechtsbuiten die net zeventien jaar oud is geworden had een paar goede acties.