• Achterveld - Hooglanderveen

    Foto Van Denderen

Verrassing in Achterveld

Hooglanderveen krijgt klop van Achterveld: 2-0

 

Balt Gmelig

 

ACHTERVELD Normaal gesproken had de wedstrijd tussen de nummer twee (Hooglanderveen) en nummer tien (Achterveld) op de ranglijst van de vierde klasse G zondag een overwinning voor de titelkandidaat moeten opleveren. Maar voor streekderby's gelden vaak andere wetten, iets wat de Achtervelders destijds in de eerste confrontatie met Hooglanderveen al hadden bewezen. Toen snoepten zij al een punt (0-0) van de ploeg van trainer Karel Knaap af. Nu werden het er zelfs drie (2-0) en dat kwam hard aan in de gelederen van Hooglanderveen.

De ploeg die na jaren in de vierde klasse te hebben geacteerd, dit seizoen zo graag wil promoveren. De Achtervelders hadden daar echter geen boodschap aan. Zij hadden niets te verliezen en dat was aan het onbevangen spel van de thuisploeg te merken. ,,Wij hoeven niets meer, Hooglanderveel wel", zei Achterveld trainer Dennis van Dijk na de verrassende winst van zijn formatie. ,,Ik vind nog steeds dat wij een ploeg hebben die in de top van de vierde klasse kan meedraaien, mits wij compleet zijn."

Een aantrekkelijke wedstrijd kregen de enkele honderden toeschouwers op het Kerstens Sportpark niet voorgeschoteld. Pas in de slotfase bereikte de amusementswaarde van het duel een niveau dat van voetballers in de vierde klasse verwacht mag worden. In de eerste helft konden weinig wapenfeiten worden genoteerd. Het teleurstellend acterende Hooglanderveen maakte het de thuisclub in de eerste 45 minuten niet al te moeilijk. ,,Ik had niet het idee dat wij vandaag tegen een kampioenskandidaat speelden", zei Friso Drewes, maker van het tweede Achterveldse doelpunt. ,,Ze speelden angstig en onrustig."

Op slag van rust opende Rudy Baalman de score uit een fraai genomen vrije trap (1-0). Meteen na rust liet Thijs Tomassen vanaf elf meter de ideale kans op de gelijkmaker liggen. De topscorer van Hooglanderveen schoot de bal op de lat. ,,Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd", vond Drewes. Die gemiste strafschop deed de thuisclub goed. Op de bevrijdende tweede treffer moest de aanhang van Achterveld echter lang wachten. Pas in de 82e minuut zag Drewes kans de Hooglanderveense doelman Rob van de Grootevheen te passeren (2-0). ,,Een belangrijk doelpunt. We stonden toen wel een beetje onder druk."