• Robin van Deutekom kon zich op De Hoge Kleij niet in de strijd om de prijzen mengen.

    Foto Van Denderen

Van Deutekom beste speler De Hoge Kleij op NK

LEUSDEN Voor de elf leden van De Hoge Kleij die zich eind vorige week in de strijd om het NK strokeplay mochten mengen, was geen hoofdrol weggelegd. De beste vertegenwoordiger van de Leusdense golfclub was Robin van Deutekom. 

Balt Gmelig

 

Twee spelers van De Hoge Kleij haalden de cut na de twee dagen (donderdag en vrijdag) durende voorronde; Boudewijn Hubert en Van Deutekom. Hubert was echter niet fit en moest na de voorronde afhaken. De inwoner van Den Dolder meldde zich zaterdag af bij de wedstrijdleiding. 

In de finale kwam Van Deutekom niet verder dan de 31e plaats. Logisch dat hij met een ontevreden gevoel op zijn optreden terugkeek. ,,Het was het allemaal net niet. Ik miste mijn trefzekerheid." Lars Keunen, lid van de Eindhovensche, had zijn vizier beter afgesteld en kon zaterdag als de overtuigende winnaar van het Nederlands kampioenschap worden gehuldigd. De titel bij de vrouwen was opnieuw een prooi voor Dewi Weber, lid van de Noord-Nederlandse.  

Voor de 23e editie van het nationaal kampioenschap strokeplay kwamen in Leusden zo'n 140 golfers opdagen. De Hoge Kleij was met tien mannen en één vrouw (Valerie Stevens) op de Leusdense golfbaan vertegenwoordigd. Van die elf waren Ricky Mok en Edwin Klave met een wildcard tot het toernooi toegelaten. Beide spelers haalden de finaleronde niet. Mok was vrijdag slachtoffer van de weersomstandigheden. Een flinke bui zorgde voor een vertraging van anderhalf uur. Dat kwam de Soesterberger niet goed uit. Hij moest de strijd staken omdat hij in het Soesterbergse restaurant The Oriental Swan moest werken. Zijn clubgenoot Klave kon de ronde wel afmaken. De Stoutenburger kwam echter één slag tekort om ook een dag later in actie te mogen komen. 

Voor de vrouwen had de organisatie van het 72 holes tellende kampioenschap, een van de belangrijkste titels voor amateurgolfers in het land, ook een wildcard beschikbaar. ,,Die is echter niet gebruikt", vertelde Marieke Verdouw die weer nauw bij het NK was betrokken. ,,Daarvoor kwam niemand in aanmerking. Sommige dames hadden ook geen interesse om aan dit toernooi deel te nemen." Dat verbaasde de clubmanager van De Hoge Kleij wel. ,,Voor dit NK is altijd genoeg belangstelling." Met zo'n 140 deelnemers was de interesse even groot als vorig jaar toen datzelfde aantal kon worden genoteerd. 

Voor de organisatie van het derde NK op Leusdense bodem beschikte Verdouw over ruim vijftig vrijwilligers. ,,Die heb je wel nodig", zei Verdouw die na een oproep op de website van de club genoeg vrijwilligers kreeg. ,,Dat is nooit een probleem. We hebben ook een reservepoule. Ze worden door ons ook verwend. Alle vrijwilligers krijgen van ons een shirt met opdruk en van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) ook een cadeautje." 

Voor een volgende editie van het NK heeft De Hoge Kleij geen vrijwilligers meer nodig. ,,Het is de laatste keer dat wij dit NK organiseren", aldus Verdouw. ,,We hebben het nu drie keer gehad. Volgend jaar mag een andere club het gaan doen.''