• De organiserende commissie ging zelf ook vrolijk op de foto.

    Arnoud J Spaaij

Tweede editie Meiden met Ballen

ACHTERVELD Er hing een gezellige en bijna feestelijke sfeer in het Kerstens sportpark. Dat was ook wel logisch want bij SV Achterveld waren zoveel leuke evenementen op tweede pinksterdag te beleven dat het alleen maar een geslaagde dag kon worden.

Arnoud J Spaaij

 

Een toernooi voor meisjes, enkele voetbalwedstrijden, een goed doel en de lancering van de nieuwe website waren op de extra dag van het pinksterweekeinde gepland. Vooral het Meiden met Ballen Toernooi in de morgen, dat voor de tweede keer werd georganiseerd, kreeg van alle kanten veel lof. Maar liefst 15 teams uit de regio kwamen af op het evenement voor de D-, C- en E-elftallen.

 

Met de inzet van vrijwilligers van SV Achterveld kon een mooi en sportief evenement worden georganiseerd. Esther Voorburg en Feline Lantain van de organiserende commissie binnen SV Achterveld waren in hun nopjes met de vroegtijdige inschrijving van 3 teams van de Utrecht Vrouwenvoetbal Academie. Esther: ,,Dat naast onze eigen elftallen ook UVVA gelijk inschrijft werkt positief voor andere elftallen in de regio."

 

MEIDEN-DINGETJES De drukte in de morgen was dan ook enorm. Naast het toernooi was door de organisatie ook een penalty shoot-out opgezet. En verder was het natuurlijk een ochtend voor meiden met ,,Meiden-dingetjes", zoals Esther en Feline het uitdrukten. Van ieder team werd door huisfotografe Simone de Vette een vrolijke foto gemaakt die via Facebook beschikbaar werd gesteld. En de Achterveldse snuffelwinkel PR8veld was aanwezig met allerlei echte meidenspulletjes. Een standje om nagels te lakken en voor de allerjongsten een schminkhoek. Kortom de organisatie had er een echte meidenmorgen van gemaakt.

Maar de voetbal was niet uit het oog verloren en uiteindelijk waren eerste prijzen voor SDVB en twee keer voor twee teams van UVVA. De eerste prijs bij de penalty shoot-out ging naar SDVB en VV Renswoude. Een bijzondere prijs die beschikbaar is gesteld door UVVA en bestaat uit een voetbalclinic, een training voor een elftal, die bestaat uit technische en tactische voetbalvaardigheden met een club-overstijgend niveau.

 

Er waren nog veel meer prijzen te verdelen maar Esther en Feline keken na afloop vooral terug op een zeer goed verlopen toernooi. ,,Het is heel sportief verlopen en het is ook leuk voetbal wat je ziet", bevestigt Esther. Menig na afloop weer vertrekkende ouder kwam nog even speciaal bedanken voor de goede zorg en organisatie.

MAKE A WISH Een speciaal plekje was er tijdens het toernooi ingeruimd voor het initiatief van twee Achterveldse meisjes. Juliette Klijsen en Femke Boon uit groep 6 van de Jozefschool waren aanwezig met een eigen kraam voor Make a Wish. Ze haalden 200 euro op met de verkoop van cupcakes en spelletjes voor de wens van een 4-jarig meisje. Het meisje met leukemie wil graag vliegen als een elfje. Dat dit initiatief door de toernooideelneemsters en supporters gewaardeerd werd, bleek wel uit de verkoop: in anderhalf uur tijd waren de meisjes al door hun voorraad cupcakes heen.