• De ploegenpresentatie mocht rekenen op redelijke belangstelling.

    Arnoud J Spaaij

Start van de 59ste Tour de Junior

ACHTERVELD De 59ste Tour de Junior is van start gegaan onder prima omstandigheden. Tourcoördinator Hans Versteeg keek dinsdagmiddag na de bergetappe zeer tevreden terug op de eerste twee wedstrijden van deze week.

Arnoud J Spaaij

 

De hele start van het jaarlijkse jeugdwielertoernooi verliep vlekkeloos. Tijdens de ploegenpresentatie maandagmiddag traden 107 jongens en meisjes aan die deze week de strijd met elkaar aangaan in Achterveld en omgeving.

In de categorieën 5/6, 7, nieuwelingen meisjes en nieuwelingen rijden ook Engelsen en zelfs een Zweedse renster mee. De naam Internationale Tour de Junior wordt ook dit jaar waargemaakt.

 

ARM GEBROKEN Niels van Ekeren, winnaar in 2015, moest helaas zich terugtrekken nog voordat de strijd begon. Hij heeft zijn arm gebroken maar kwam nog wel bij de ploegenpresentatie kijken. De renners met plannen voor deze week lieten zich maandag zien voorin het peloton. In categorie 5/6 werd maandagavond de toon gezet door Nederlands Kampioen Lucas Janssen. Maar dinsdagmorgen moest hij in de Amersfoortse Puck Pieterse zijn meerdere erkennen. Puck wist al dat ze deze wedstrijd goede kansen had en is zeker van plan deze week de strijd aan te gaan.In de andere categorieën verloopt de strijd ongeveer gelijk. De pelotons houden zich rustig maar de favorieten tasten elkaar al voorzichtig af. Met nog maar seconden verschil kan er nog van alles gebeuren.

 

Hans Versteeg kijkt met vertrouwen naar de rest van de week. De weersvoorspellingen zijn goed en de organisatie is onder controle. In het programma zijn dit jaar clinics opgenomen. Renners kunnen daarin informatie krijgen over voeding, tijdrijden en andere zaken die helpen de sportieve prestaties te verbeteren. Twee van de drie clinics waren maandag al bijna vol. Het toernooi duurt tot en met zaterdag.