Spel golfclub de Hoge Kleij biedt perspectief

LEUSDEN Het eerste team van Golfclub de Hoge Kleij heeft afgelopen zaterdag de openingswedstrijd van het seizoen nipt verloren. Op Almeerderhout was het team van Golfclub Houtrak net een maatje te groot en verloren de heren van Golfclub de Hoge Kleij nipt met 11-7.

In de ochtend stonden drie foursomes op het programma. Boudewijn Hubert en Bruce Lancaster speelde een zware wedstrijd tegen Phillip Bootsma en Berry Jole. Zij moesten hun meerdere al vroeg erkennen in dit duo. De overige twee partijen werden echter pas op de laatste holes beslist waar Houtrak twee keer aan het langste einde trok. Met een 6-0 achterstand tijdens de lunch was het verschil groot, maar niet onoverbrugbaar.

Met frisse moed werden in de middag de singles gestart. Kopman Robin van Deutekom nam het op tegen Phillip Bootsma die afgelopen jaar Nederlands Kampioen is geworden op Gc de Hoge Kleij. De heren van de Hoge Kleij kende een vliegende start. Bijna alle partijen stonden al snel op voorsprong en een stunt leek mogelijk. Op de laatste hole verspeelde Robin van Deutekom zijn voorsprong waardoor hij helaas gelijk speelde. Debutant in de hoofdklasse, Bruce Lancaster, maakte het zijn tegenstander moeilijk in de middag. Helaas kwam hij met 1 down achterstand aan op de laatste hole. Deze hole wist hij niet naar zich toe te trekken en moest met 2 down zijn meerdere erkennen in Berry Jole. Ook de partij tussen Bob Geurts en Frank van Hoof werd op de laatste hole in het voordeel van Frank van Hoof beslist. Boudewijn Hubert wist vrij eenvoudig van Mike Korver te winnen met twee up. Ook Richard Bradley speelde een goede wedstrijd en wist Igor Mandjes met 2/1 te verslaan. Captain Pieter Bijnen wist met 4/2 overtuigend te winnen van Ronny Giesen waardoor de einduitslag kwam te staan op 7-11 in het voordeel van de mannen uit Houtrak.

Het vertoonde spel in de middag biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Aanstaand weekend staat op GC Houtrak bij Halfweg de wedstrijd tegen de Noord-Nederlandse Golf&Country Club op het programma. Dit belooft wederom weer een spannende wedstrijd te worden. De afgelopen paar jaar waren beide teams aan elkaar gewaagd.