• Foto Van Denderen

Spakenburg in het verschiet voor Roda zaterdag

LEUSDEN Met een mogelijke bekerwedstrijd tegen topklasser Spakenburg in het vooruitzicht mogen de zaterdagvoetballers van Roda'46 niet klagen over het resultaat van de loting die maandagavond in de kantine van de Leusdense voetbalclub werd gehouden.

Balt Gmelig

Eén hindernis om tegen de nummer twee op de ranglijst van de topklasse (zaterdag) te mogen uitkomen, moeten de Leusdenaren nog wel nemen. Als eerstvolgende tegenstander voor de Leusdenaren in het districtsbekertoernooi kwam de Alkmaarse zondageersteklasser AFC'34 uit de koker van Dirk Noteboom tevoorschijn. Het voormalig lid van het bestuur district West 1 was toch zo vriendelijk geweest om naar Leusden af te reizen voor het verrichten van de eerste bekerloting ooit op Leusdens grondgebied. ,,Ik vind het nog steeds leuk om de loting te doen."

Alle resterende bekerwedstrijden, vanaf de vierde ronde tot en met de finale op 21 mei op neutraal terrein, werden in het clubhuis van Roda'46 bekend. Voor de zaterdagploeg van gastheer Roda'46 leverde het resultaat van de loting niet de gewenste tegenstander op om een ronde verder te komen. ,,Ik had op een lager spelende ploeg gehoopt, een derde- of vierdeklasser", reageerde Alwin VanderLyde op de uitslag van de loting. ,,Maar met een wedstrijd thuis tegen een mooie topklasser was ik ook wel tevreden geweest." Met reservedoelman Micha Claassen vertegenwoordigde de centrumverdediger zijn ploeg op de loting. ,,Als aanvoerder moet je er wel bij zijn", zei de neef van voormalig topbokser Arnold Vanderlyde. Voor beide spelers is de hoofdmacht van AFC'34 een onbekende ploeg. ,,Ik heb ooit wel eens in de jeugd tegen die club gespeeld", zei Claassen. ,,Het is wel jammer dat wij uit spelen. Als wij deze ronde doorkomen, spelen wij tegen Spakenburg ook uit. Ik speel het liefst thuis. Roda - Spakenburg zou ook een mooi affiche zijn geweest."

Zijn ploeggenoot keek al voorzichtig uit naar de confrontatie met Spakenburg. ,,Misschien is het wel leuk om uit te spelen, in dat kleine stadion van Spakenburg." Vanderlyde had zich al tijdens de loting in AFC'34 verdiept. ,,Het is ook een eersteklasser", wist de inwoner van Zutphen te vertellen. ,,Zij hebben in de eerste seizoenshelft drie punten meer dan ons gehaald. Ze weten dat het niet gemakkelijk gaat worden." Een extra motivatie voor het bekerduel op 6 februari om 17.00 uur in Alkmaar is voor de formatie van trainer Koen Janssen de mogelijke kans op een ontmoeting met Spakenburg. ,,Het zorgt inderdaad voor meer motivatie als je weet dat je in de volgende ronde misschien Spakenburg treft", aldus Claassen. ,,Tegen die ploeg spelen is toch iets speciaals. Zij spelen al jaren in de topklasse." Net als Roda is Spakenburg echter nog niet verzekerd van een optreden in de achtste finales. De Spakenburgers werden maandagavond in een redelijk gevuld clubhuis gekoppeld aan de zaterdagvierdeklasser Hercules Zaandam. Voor Roda'46 vermeldt het programma eerst nog twee andere duels, voordat zij naar Alkmaar moeten afreizen. De Leusdenaren hervatten de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Montfoort, een week later gevolgd door het uitduel tegen JSV.

foto Dirk Noteboom toont het kaartje waarmee de tegenstander voor Roda'46 bekend werd.