• Mozes Hoppenbrouwer kreeg een goede kans om Roda op een 2-0 voorsprong te zetten.

    Foto Rinus van Denderen

Roda'46-zondag boekt derde zege op rij

LEUSDEN De zondagtak van Roda'46 is bezig aan een uitstekende serie. Tegen Sporting'70 boekte de derdeklasser alweer de derde overwinning op rij. Vooral voor Dennis Spier was het een mooie voetbalmiddag. De controlerende middenvelder raakte tijdens de voorbereiding geblesseerd en keerde eindelijk terug in de basis.

 

Al na vijf minuten scoorde Spier en achteraf bleek dat ook de eindstand te zijn. Heel goed was het spel van de Leusdenaren niet, vooral na rust werd de ploeg flink teruggedrongen. Daar maalde Rik Klement totaal niet om. ,,Het zat ons vandaag een keer mee en daar was ik heel blij mee. We staan nu bovendien weer boven de rode streep. Mooi toch.''

Na de 1-0 van Spier kreeg Roda een paar goede kansen om op 2-0 te komen. Mauro Miguel Paolo, Mees Hehekamp (zelfs twee keer) en Mozes Hoppenbrouwer waren dicht bij een treffer, maar scoorden niet. Naar mate de wedstrijd vorderde hoe onrustiger en moeizamer Roda ging voetballen. Echter sinds de terugkeer van aanvoerder Boudewijn Swier staat de defensie weer als een huis. Wat de Utrechters ook probeerden, een opening werd niet gevonden.

Roda krijgt voor de winterstop nog twee zware wedstrijden. Eerst uit tegen kampioenskandidaat Vriendenschaar, daarna volgt in Leusden de derby tegen APWC.