Roda'46 zet inhaalrace opnieuw te laat in

 LEUSDEN Net als vorige week tegen AFC kwam Roda'46 op een achterstand (toen 3-0, nu 0-2) en startte de ploeg pas daarna met de inhaalrace. De aansluitingstreffer van Jeff van der Bult kwam te laat om de spanning terug te brengen. Geinoord stapte met een 1-2 overwinning van het veld. ,,Dit is niet de start waarop we hoopten.''

Slechts vier spelers uit de huidige selectie van Roda'46-zaterdag zaten daar vorig jaar ook in. Één van hen is Gregory Thomas. De 23-jarige verdediger uit Almere werd net als vele ploeggenoten ook gebeld door andere clubs, maar hij bleef wel in Leusden. ,,Ik vind dat wanneer je de ambitie hebt om hogerop te gaan voetballen je het eerst moet laten zien bij je huidige ploeg. Vorig seizoen stond ik voor het eerst linksback, daarvoor was ik altijd middenvelder, en aan die positie moest ik even wennen. Ik vond niet dat ik wekelijks een ruim voldoende haalde, pas dan kun je zeggen dat je toe bent aan een stap hogerop. Ik heb het erg naar mijn zin bij Roda, dus met een vertrek houd ik me sowieso niet bezig."

Het aanblijven van de linksback leverde hem bij de start van het seizoen zelfs de aanvoerdersband op. ,,Die droeg ik omdat Wesley van Ooijen er tegen AFC niet bij was. Hij is onze aanvoerder, ik vervang hem als tweede aanvoerder'', nuanceert hij direct. Thomas, die aan zijn derde seizoen bij Roda bezig is probeerde in de thuiswedstrijd tegen Geinoord zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Maar dat lukte niet echt. ,,Bij de 0-1 kon ik niet meer corrigeren en de 0-2 kwam vanaf de andere kant. Eigenlijk waren dit de enige kansen voor Geinoord. Heel vervelend om zo op achterstand te komen."

Na rust was Roda de betere ploeg. Invaller Gijs Keuning liet een dot van een kans liggen. Daardoor had de treffer van Jeff van der Bult alleen statistische waarde. ,,Dit is niet de start waarop wij hoopten'', zegt Thomas. ,,Zeker als je kijkt naar onze voorbereiding. Daarin deden we het goed qua resultaat en spel. Dan verwacht je niet dat je na twee wedstrijden nog steeds op nul punten staat."

,,We moeten niet in paniek raken'', bezweert de Almeerder, die ook nog een tijd in de jeugdopleiding van Almere City voetbalde. ,,Er zijn nog zoveel wedstrijden te gaan. Ons spel is nog niet perfect, dat kan ook niet zo vroeg in het seizoen, toch ben ik tevreden. Alleen staan we telkens snel op achterstand. Hopelijk gaat het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DTS Ede anders."